5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Arınç, Fakıbaba'yı ziyaret etti

BAKAN BÜLENT ARINÇ, SP'Lİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in bugünkü açıklaması ile ilgili olarak, "Adalet Bakanın bu konuda söylediklerine herkesin daha çok dikkat etmesi lazım. Çünkü konu hukuki bir konudur. Savcıların, hakimlerin ve bu konuyu yerine getirmekle görevli iletişim başkanlığının hepsi hukuk çerçevesi içerisinde hareket ediyorlar" dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı tarafından organize edilen Siyaset Akademisinde "Demokrasi Kültürü" konulu bir konferans için Şanlıurfa'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ziyaret ve temaslarını sürdürüyor. Şanlıurfa Valiliğinde onuruna verilen yemeğe katılan Bakan Arınç, daha sonra Şanlıurfa Belediyesi'ne geçti. Bakan Arınç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve yardımcıları tarafından karşılandı.

Belediye Başkanlığı makamında Fakıbaba'dan ilin sorunlarıyla ilgili bilgi alan Arınç, burada yaptığı açıklamada, Fakıbaba'nın 29 Mart yerel seçimlerinde, Şanlıurfa halkının oylarıyla yeniden seçildiğini, demokrasiyi hazmetmiş kişiler olarak bu kararı saygıyla karşıladıklarını belirterek, kendisine başarılar diledi.

Şanlıurfa'ya Hükümet olarak mutlaka destek olacaklarını belirten Devlet Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hepiniz bundan eminsiniz zaten, hiçbir şekilde Şanlıurfa'yı gözümüzden, gönlümüzden uzak tutamayız. Biz bu beldenin taşıdığı manayı Türkiye için çok güzel bir model olarak görüyoruz. Halil İbrahim Sofrasının, o bereketin hangi etnik kökenden olursa olsun, insanların bir birlerine duyduğu sevgi ve kardeşliğin Türkiye için, ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Demokratik Açılım diye bir

şey söylüyorsak ve bunun için büyük bir gayrete girmişsek, belki bu açılımda verebileceğimiz en güzel örneklerden birisidir. Şanlıurfa'nın geçmişten bu yana, bir kaç bin yıldan bu yana yaşadığı dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı ve paylaşmayı, hamiyeti, müsamahayı, hoşgörüyü örnek olarak göstermektir. Yaşayan bir demokratik açılım var. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. İnşallah belediyemiz, belediye meclisimiz ve belediye çalışanlarımız üzerlerine düşen görevleri, bugün olduğu gibi bugünden sonra da

yapacaklardır. Biz de halkımızla birlikte bundan sevinç duyacağız" dedi.

Bu arada, bir gazetecinin, AK Parti Hakkari Şemdinli ilçe başkanının aracına yönelik saldırıya ilişkin sorusu üzerine, olayla ilgili detaylı bilgisinin olmadığını ifade eden Arınç, "Olay nedir bilmiyorum. Henüz haberim olmadı, öğreneyim ondan sonra değerlendireyim. Şu anda sadece geçmiş olsun, Allah esirgesin diyorum" şeklinde cevapladı.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in bugünkü açıklamasının sorulması üzerine de Bakan Arınç, "Ne güzel söylemiş, o kadar güzel söylemiş ki, eksik olmasın. Birbirimize laf yetiştirmek durumunda değiliz. Öyle bir beklentiniz olmasın, ben soruya genel bir cevap verdim. Demek ki sayın başkan da çok güzel şeyler söylemiş. Onun da doğrusu ne söylediğini bilmiyorum, sabahtan beri bu ziyaretleri yapıyoruz. Ama sayın Adalet Bakanın bu konuda söylediklerine herkesin daha çok dikkat etmesi lazım. Çünkü konu hukuki

bir konudur. Savcıların, hakimlerin ve bu konuyu yerine getirmekle görevli iletişim başkanlığının hepsi hukuk çerçevesi içerisinde hareket ediyorlar. Yargının içinde bulunduğu bir meselede, konuşursa Adalet Bakanı konuşur. O da bu konuda açıklayıcı bilgiler verdi" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kentin bir takım sorunları olduğu ve bunun için hükümetin gerekli desteği vereceğine inandığını kaydetti.

BAKAN BÜLENT ARINÇ, SP'Lİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
BAKAN BÜLENT ARINÇ, SP'Lİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
BAKAN BÜLENT ARINÇ, SP'Lİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 15:37:01
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 20:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?