5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Arınç ezilme tehlikesi geçirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Şanlıurfa'da kıldığı cuma namazı çıkışında ezilmekten zor kurtuldu.

Partisinin belediye başkan adayına destek vermek için Şanlıurfa'ya gelen AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, kentteki tarihi mekanları gezmek üzere tarihi Balıklıgöl'e geldi. Cuma namazını Balıklıgöl içerisinde bulunan Mevlid-i Halil (Dergah) Camii'nde kılan Arınç, namaz çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Arınç'ın elini öpmek isteyen ve tokalaşmak isteyen Şanlıurfalılar, adeta birbirleriyle yarıştı. Bülent Arınç'a yoğun sevgi gösterisinde bulunan cami cemaati, izdihama neden oldu.

Arınç'a yaklaşmak ve dokunmak için birbirini iten vatandaşlar, izdiham oluşturdu. Korumaların ve polislerin aldığı önlem sayesinde bir anda vatandaşların arasında ezilmekten zor kurtarılan Bülent Arınç, daha sonra kentteki bazı tarihi pazarları dolaşarak esnafla sohbet etti. Daha sonra tarihi Gümrük Hanı'nda bir masada oturan Arınç, bir vatandaşın hediye ettiği esansı çevredeki vatandaşları ve kendisini takip eden basın mensuplarına sürdü. Haşimiye Meydanı'nda bulunan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ni ziyaret ederek, vatandaşlarla birlikte yemek yiyen Arınç, beraberindeki heyetle buradan ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 17:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?