5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Arıtma tesisine aeratör

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine belediye tarafından 5 adet aeratör alındı.
Ceylanpınar Belediyesi, 1992 yılında GAP İdaresi tarafından, 250 dekarlık alan üzerine kurulan ve 17 Eylül 2006 tarihinde belediyeye devredilen atık su arıtma tesisine 5 adet aeratör taktırdı. Tanesi 15 bin YTL'ye mal olan aeratör, suya verdiği oksijen sayesinde bakteri çürümelerini önleyip meydana gelen kötü kokuları önlemekte kullanılıyor. Aeratörler havalandırma ve karıştırma amaçlı olarak her türlü atık su arıtma tesislerinde, aerobik stabilizasyon havuzlarında, havuz ve lagün gibi su kaynaklarında da kullanılabiliyor.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan, atık su artıma tesisine 5 adet aeratör takmanın sevinci içerisinde olduklarını kaydederek, "Yapımına 1992 yılında GAP İdaresi tarafından başlanan ve 250 dekarlık alan üzerine kurulan Ceylanpınar atık su arıtma tesisi, 17 Eylül 2006 tarihinde belediyemize devredildi. GAP İdaresi, belediye ve yüklenici firma tarafından imza altına alınan protokol sonucu devralınan arıtma tesisi, bu tarihten sonra belediyemiz tarafından işletilmeye başlanmıştır. GAP idaresinden bir takım eksikliklerle devralınan tesise, Ceylanpınar'ın 20 yıl sonra nüfusunun 120 bin olacağı varsayımlarından yola çıkarak ek ünitelere ekliyor, eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Havuzlardan birine taktırdığımız bu aeratörlerden istenilen oranda verim almamız halinde diğer havuzlara da taktırıp, mahalle sakinlerini meydana gelen kötü kokulardan tümüyle kurtarmış olacağız" dedi.


Arslan, arıtma tesisi sınırları içerisinde, halkın sağlığını korumak, şehre doğru gelen kötü kokuyu engellemek ve bu alanı ileride piknik alanı haline dönüştürtmek amacıyla da 20 dekarlık alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyleyerek, 2008 yılı içende 4 bin adet fidan diktiklerini ifade etti.

..
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 11:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?