5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Arkadaşları Orhan'ı unutmadı

Şanlıurfa'da geçen hafta hayatını kaybeden öğrencinin karnesi, arkadaşları ve öğretmenleri tarafından mezarına götürüldü.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) 8/E sınıfında eğitim gören Orhan Özoğlu (15), geçen çarşamba günü okula gitmek için motosikletiyle evden çıktı. Şanlıurfa-Gaziantep karayolu Bölge Trafik Şubesi önünde motosikleti ile hareket halinde olan Orhan Özoğlu, tali yoldan ana yola çıkarken Hüseyin T. yönetimindeki 63 YE 175 plakalı otomobilin altında kaldı. Otomobil sürücüsü, yaralı genci Suruç Devlet Hastanesi'ne götürdükten sonra polise teslim oldu. Suruç Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisi yapılan genç daha sonra Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.


Orhan Özoğlu'nun ölüm haberi kısa sürede eğitim gördüğü okulunda duyuldu. Bugün karne almak için okula gidemeyen Orhan'ı sınıfında görmeyen arkadaşları, Orhan'ın oturduğu masaya fotoğrafını, karnesini ve bir buket çiçek bıraktı. Sınıfta oldukça hüzünlü olan öğrencileri öğretmenleri teselli etti. Okul Müdürü Mahmut Yavuz, sınıfta öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Yavuz konuşmasında, "Değerli öğrencimiz Orhan'ı trafik kazasında kaybettik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Şimdi hep birlikte Orhan'ın mezarına gidip karnesini bırakacağız" dedi.


Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8/A sınıfı öğrencileri, daha sonra ellerinde Orhan'ın karnesi, fotoğrafı ve bir demet çiçek ile arkadaşlarının mezarı başına gitti. Bir öğrencinin yaptığı konuşmada, "Orhan Özoğlu için toplandık. En saygın öğrencilerden birisidir. Hepimiz için önemliydi. Onu unutmamız mümkün değil. Ona Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.


Orhan'ın okul müdürü Mahmut Yavuz ise, "Değer verdiğimiz öğrencilerden birisidir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. İnşallah böyle bu acıları bir daha yaşamayız. Orhan iyi bir insandı. Terbiyeli, çalışkan, öğretmenleri ve öğrencileri tarafından sevilen birisiydi" diye konuştu.
Suruç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Durak Karanfil de öğrencilere başsağlığı dileyerek, "Geçen çarşamba günü trafik kazasında kaybettiğimiz öğrencimizin alamadığı karnesini burada mezarı başına bırakmak için bulunuyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, arkadaşlarına, öğretmenlerine başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.


Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 8/A sınıfı öğrencileri ise Orhan'ın çok iyi bir insan olduğunu belirterek, "Onu kaybettik. Bugün karnesini mezarına getirdik. Orhan sessiz ve saygılı bir öğrenciydi. Sınıf olarak onu seviyorduk. Öldüğüne inanamıyoruz. Sanki her an çıkıp gelecek gibi" ifadelerini kullandı.


Yatılı Bölge İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencileri daha sonra arkadaşlarının mezarına çiçek koydu ve dualar okuyarak ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 14:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
m.ozberk IP: 85.110.155.xxx Tarih : 26.01.2008 10:46:53

mahmut hocam toplumda eğitimsel faaliyetlerde olduğu gibi vicdani duyarlılık isteyen bu tür konularda da ön planı çıkıyorsunuz başınız sağolsun çok üzüldüm fakat haberi okuyunca üzüntün biraz hafifledi çünkü çoçuklarımızı size teslim ettiğimizde gözümüz arkada kalmayacak bunu iyi biliyorum başarılarınızın devamını diliyorum