5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Asansörde kurtarma operasyonu

Şanlıurfa'da 9 katlı bir binayı boyamaya çalışan işçiler, inşaat asansöründe mahsur kaldı. Korkulu anlar yaşayan 2 işçi, itfaiye aracının merdiveni ile kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, İpekyol Kavşağı'nda bulunan 9 katlı Büyükinci Apartmanı'nın dış cephesini boyayan işçilerden Ahmet Bengi (34) ile Yılmaz Kabakçı (40), inşaat asansörünün elektrik kontağında meydana gelen arızadan dolayı 4. katta mahsur kaldı. Kimseye ulaşamayan işçilerin cep telefonu ile haber vermesi üzerine olay yerine giden Şanlıurfa Belediyesi itfaiye ekipleri, Bengi ve Kabakçı'yı itfaiye aracının merdiveni ile 4. kattan yere indirdi.

Ahmet Bengi, inşaat asansörünün kumandasının çalışmamasından dolayı arızalandığını kaydederek, "Önceden kumandaya bakan bir kişi vardı. Şirket onu başka bir iş için çağırdı. En azından önceden bir sorun olduğu zaman o aşağıdan müdahale edebiliyordu. Yaklaşık yarım saattir yukarıda asılı olarak bekliyoruz. Telefon ettik, kimse telefonları açmadı" diye konuştu.

Yılmaz Kabakçı ise, "Asansör çalışmadı. Biz de belediyeye haber verdik. Sağ olsunlar, onlar da bize yardımcı oldu. Makinenin çalışmamasından dolayı 4. katta mahsur kaldık. Burada kablolar da kopabilirdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?