5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşevi yoksuları sevindiriyor

Şanlıurfa'da 17 yıldır hizmetlerini sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, vatandaşlardan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

Halkın kahramanı Robin Hood gibi zenginlerden topladıklarını fakirlere dağıtan aşevi, her yıl 6 ay boyunca binlerce insanın yüzünü güldürüyor. Hayırsever bir işadamının gönderdiği yaklaşık bin 200 adet duvar saati ailelere dağıtıldı.

11 ayın sultanı Ramazan dolayısıyla Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ne zengin vatandaşlar tarafından yapılan bağışlar, yardıma muhtaçların yüzlerini güldürüyor. Aşevi tarafından bin aileye yemek, kuru gıda şeklinde yapılan günlük yardımların yanı sıra 10 bin kişiye yapılan giyecek yardımı minik çocuklar ve ailelerini sevindiriyor. Zaman zaman annelerini getirmeye utanan küçük kızlar, aldıkları yardımlar ile büyük sevinç yaşıyor.

Şanlıurfa'da gönüllü bir kaç kişinin girişimiyle 17 yıl önce kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 50 aileyle başladığı yardım kervanını 17. yılında bin aileye çıkardı. Öğle yemeğinde kapılarını fakir ailelere açan aşevinde kazanlarda pişirilen yemekler kaplara dolduruldu. Hazırlanan yemekleri alarak evlerinin yolunu tutan vatandaşlar, aşevi yetkililerine teşekkür ederken, bazı hayırsever işadamları tarafından gönderilen hediyeler de dağıtılıyor.

Şanlıurfa'da 17 yıldır hizmet veren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, hayırsever bir vatandaş tarafından verilen duvar saatleri ailelere dağıtıldı. 17 yıldır üç aylarla birlikte faaliyetlerine başlayan ve bin aile yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek yardımı yapan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, bu kez bir iş adamının gönderdiği duvar saatini, fakir ailelerin çocuklarına dağıttı. Aşevine yemek yardımı almaya gelen kadınlar, erkekler ve çocuklar karşılarında duvar saatini görünce hayli sevindiler. Büyüklerle birlikte sıraya girerek duvar saatini alan çocuklar, "Bize dağıtılan duvar saatleri ile bundan sonra aşevindeki yemek dağıtımını kaçırmayacağız. Çünkü evimizde saat olmadığı için, zaman zaman yemek dağıtım saatini kaçırıyorduk. Aşevi bize yemek, gıda, kumaş, giyim gibi bir çok eşya dağıtıyor" dediler.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi sorumlusu Aziz Kutlay ise, Ramazan ayının ortalarına doğru yardımların fazla gelmeye başladığını belirtti. Kutlay, "Hayırsever esnaf ve işadamları tarafından gönderilen yardımları dağıtıyoruz. Bugün bir esnaf tarafından gönderilen yaklaşık bin 200 civarındaki duvar saati dağıtıldı. Yardımlarımız sürecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 13:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?