5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşevi yoksulları sevindiriyor

Şanlıurfa'da 16 yıldır hizmetlerini sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, vatandaşlardan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

11 Ayın Sultanı Ramazan dolayısıyla Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ne zengin vatandaşlar tarafından yapılan bağışlar, yardıma muhtaçların yüzlerini güldürüyor. Aşevi tarafından bin aileye yemek, kuru gıda şeklinde yapılan günlük yardımların yanı sıra 10 bin kişiye yapılan giyecek yardımı minik çocuklar ve ailelerini sevindiriyor. Zaman zaman annelerini getirmeye utanan küçük kızlar, aldıkları yardımlar ile büyük sevinç yaşıyor. Şanlıurfa'da gönüllü bir kaç kişinin girişimiyle 16 yıl önce kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 50 aileyle başladığı yardım kervanını 16. yılında bin aileye çıkardı. Öğle saatlerinde kapılarını fakir ailelere açan aşevinde kazanlarda pişirilen yemekler kaplara dolduruldu. Aşevinde bazı hayırsever işadamları tarafından gönderilen hediyeler de dağıtılıyor. Şanlıurfa'da 16 yıldır hizmet veren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, hayırsever bir vatandaş tarafından verilen puşi ve elbiselik kumaşlar ailelere dağıtıldı.
Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Genel Koordinatörü Avukat Şevki Kaplama, Ramazan ayının ortalarına doğru yardımların fazla gelmeye başladığını belirterek, "Hayırsever esnaf ve işadamları tarafından gönderilen her türlü yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Yardımlarımız sürecektir" dedi.

Hazırlanan yemekleri alarak evlerinin yolunu tutan vatandaşlar ise, yapılan yardımlar için aşevi yetkililerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 15:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?