5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşevinde bayram sevinci

Şanlıurfa'da 17 yıldır hizmetlerini sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, Kurban Bayramı öncesinde yardıma muhtaç ailelere yemek dağıttı.

Şanlıurfa'da gönüllü bir kaç kişinin girişimiyle kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 50 aileyle başladığı yardım kervanını 17. yılında bin aileye çıkardı.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ne yapılan bağışlar, yardıma muhtaçların yüzlerini güldürüyor. Aşevi tarafından bin aileye yemek, kuru gıda şeklinde yapılan günlük yardımların yanı sıra, 10 bin kişiye yapılan giyecek yardımı minik çocuklar ve ailelerini sevindiriyor. Bazı hayırsever işadamları tarafından gönderilen hediyeler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Öğle yemeğinde aşevinde hazırlanan yemeklerden alarak evlerinin yolunu tutan vatandaşlar yetkililere teşekkür etti. Aşevi Genel Koordinatörü Halit Şevki Kaplama, "Aşevimizde yardıma muhtaç ailelere yemek dağıtıyoruz. Yıl 12 ay, aşevimiz de 12 ay açıktır. Fakat bazen yemeklerin yanı sıra ailelere diğer kuru gıda ve et dağıtımında buluyoruz. Allah razı olsun yurt dışından bile aşevcimize yardım eden hayırseverler var. Biz de aracı olarak onların yardımlarını dağıtıyoruz. Bizim burada kayıtlı bin ailemiz devamlı yemek alıyor. Burada kesinlikle izdiham olmaz, herkes sırayla yemeğini alır ve hiç kimse buradan yemek almadan gitmez. Onun için herkes burada yemek aldığını bildiği için sırayla alırlar" dedi.

Ayrıca kurban kesimi de yapıldığını sözlerine ekleyen Kaplama, hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini söyledi.

Büyüklerle birlikte sıraya girerek yemek alan çocuklar ise, zenginlerin fakirlere yardım etmesini isteyerek, "Burada bize yemek veriyorlar, bazen de elbise veriyorlar.

Zenginler okul, aşevi ve hastaneler yapsınlar. Çocuklar okula gitsin istiyoruz" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 16:18:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?