5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşevinde yemek kuyruğu

Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 18. yılında fakir vatandaşlara kapılarını açtı. Açılışta bir kap yemek almak için aşevine gelen vatandaşlar kuyrukta dakikalarca protokol üyelerinin gelmesini bekledi.

Protokol üyelerinin gelmesiyle yemeklerini almak için sıraya geçen vatandaşlar, kameraları görünce yüzleri sakladı.

Esnaf ve iş adamlarının destekleriyle kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'nin açılışına katılan Vali Nuri Okutan, yemek alabilmek için sırada bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Muhtaç ailelerin poşetlerine ekmek koyan ve kaplarına yemek dolduran Vali Nuri Okutan, aşevlerinin bulunduğu kent için önemine değinerek, bütün fakir ailelere yetişmek istediklerini söyledi. Aşevi sorumlusu Ali Topal ise, Ramazan ayına haftalar kala kapılarını açtıklarını dile getirdi.

Kendilerine müracaat eden vatandaşların durumlarını öğrenmek için 6 kişiden oluşan bir ekiple evlerine kadar gidip inceleme yaptıktan sonra yardım kararı verdiklerini belirten Topal, uygun görülenlere yardım kartı verdiklerini kaydetti. Topal, "Yemek dağıtımı bugün itibariyle başlamıştır. Şanlıurfalı fakir ailelere güçümüz yettiğince, her konuda destek olmaya çalışacağız.

Bu memleketin hayırseverleri çoktur. Herkes el birliğiyle sahip çıktığı için bu kuruluş kısa sürede büyüdü. Burada sıcak bir kap yemeğin yanı sıra kuru gıda, giyecek, ev eşyası, sağlık gibi konularda katkıda bulunmaya çalışıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından Vali Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve beraberindekiler açılış nedeniyle ikram edilen yemeğe oturdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 16:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?