5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşevinden yoksullara kumaş

Şanlıurfa'da 17 yıldır hizmetlerini sürdüren Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, vatandaşlardan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Aşevi her aileye 10'ar metre olmak üzere bin aileye kumaş yardımında bulundu.

Ramazan Bayramı’na hazırlık için Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ne zengin vatandaşlar tarafından yapılan bağışlar, yardıma muhtaçların yüzlerini güldürüyor. Aşevi tarafından bin aileye yemek, kuru gıda şeklinde yapılan günlük yardımların yanı sıra 10 bin kişiye yapılan giyecek yardımı minik çocuklar ve ailelerini sevindiriyor.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yetkilisi Aziz Kutlay, "Kurulduğu günden beri yardıma muhtaç kardeşlerimize yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yardımı alacak olan vatandaşlarımıza yemek ve bayramlık kıyafet veriyoruz. Buradan yardım alan kardeşlerimiz ya duldur ya eşi hapistedir ya da birinci derecede sakattır. Biz bunlara gelen yardımları dağıtıyoruz. Yaklaşık bin aileye yardımlarımızı yapıyoruz. Bu bin aile, çocuklarla birlikte 10 bin civarında bir nüfusu oluşturuyor. Biz de burada hem yemek hem de giyim eşyaları veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde hayırsever bir vatandaşın getirdiği kumaşı bin aileye dağıttık. Her aileye 10 metre kumaş verildi. Aileler bunu bayramlık elbise yapar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 10:14:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?