7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Aşevinin kapıları muhtaçlara açılıyor

Şanlıurfa Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, 13. yılında fakir vatandaşlara kapılarını 5 Eylül 2006 tarihinde açacak. 

Esnaf ve işadamlarının desteğiyle kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Sorumlusu Aziz Kutlay, 3 ayların başlangıcının yaza denk gelmesi sebebiyle yemek dağıtım işlemini 5 Eylül'e ertelediklerini belirterek, il dışına giden ailelerin geri dönmesinden sonra fakir ailelere yönelik yardımların başlayacağını ifade etti. Kutlay, yardım için müracaatları almaya başladıklarını kaydederek, 11 Eylül tarihine kadar bunları değerlendireceklerini söyledi. Kendilerine müracaat eden vatandaşlar için, 8 kişiden oluşan bir ekiple evlerine kadar gidip inceleme yaptıktan sonra yardım kararı verdiklerini belirten Kutlay, uygun görülenlere yardım kartı verdiklerini kaydetti. 

Kutlay, "Sıcaklardan dolayı yemek dağıtımını erteledik. Yardım alan birçok aile ise il dışına çalışmaya gitmiş. Yardım alanların geri dönmesiyle aşevinden sıcak yemek dağıtımı başlayacak. 5 Eylül'den itibaren Mart 2007 tarihine kadar devam edecek olan yemek dağıtımında Şanlıurfalı fakir ailelere her konuda destek olacağız. Günde 2 çeşit sıcak yemek dağıtacağız. Geçen yıl 8 bin kişiye, bu yıl ise 10 bin kişiye yemek dağıtacağız. 1993 yılında 50 kişiye yardımla başlamıştık. O dönemler siyah kazanlarda odunla yemek pişiriyorduk. Şimdi ise son teknolojiyi kullanıyoruz. Bu memleketin hayırseverleri çoktur. Herkes el birliğiyle sahip çıktı ve kısa sürede bu kuruluş büyüdü. Yemek dağıtımı yapmıyoruz ama ayda 2 kez 650 aileye 3'er kilo et dağıtıyoruz. Adak adayan hayırsever vatandaşlar, aldıkları canlı hayvanları kuruluşumuza getiriyor. Etleri birinci derecede muhtaç fakirlere, yaşlılara, kadınlara, sakatlara dağıtıyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da giyim ve gıda yardımı da yapacağız. Çocukları bayramlıksız bırakmayacağız" dedi. 

Geçtiğimiz yıl bin 200 aileden oluşan 8 bin kişiye 6 ay boyunca yemek, kuru gıda, giyecek, ev eşyası, sağlık gibi konularda yardımlar yaptıklarını kaydeden Kutlay, bu yıl 10 bin kişiye yardım ulaştıracaklarını ifade etti. Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'nin geride kalan 13 yılda Şanlıurfalı hayırsever vatandaşların destekleriyle fakirlere yardım elini uzattığını hatırlatan Kutlay, bu sene de hayırsever vatandaşların her konuda desteklerini beklediklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 11:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?