5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşiret düğününde dolar yağmuru

Şanlıurfa'daki aşiret düğününde havaya atılan dolarlar adeta 'Kriz yok' dedirtti. Şeyhanlıoğlu aşiretinden Bağımsız Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu'nun yeğeni Ahmet Eyyüpoğlu'nun düğününde dolarlar havada uçuştu.

Ahmet Eyyüpoğlu ile Mukaddes Veziroğlu'nun düğünü Şehitlik Çamlık Düğün Salonu'nda yapıldı. Düğüne, Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Eyyüpoğlu aşireti mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

Çiftin nikahını Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kıyarken, gelinin şahitliğini ise dayısı Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu yaptı. Daha sonra Seydi Eyyüpoğlu, evlilik cüzdanını gelin hanıma takdim etti. Nikahtan sonra halay çeken
Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu'nun başına aşiret üyeleri ile davetliler tarafından dolar atma yarışı başladı.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı düğünde, davetliler hem genç çiftin hem de halay çeken aşiretin önde gelen isimlerinin başına dolar atmak için birbiriyle yarıştı. Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halay çeken davetlilerin başına da, sürekli dolar atıldı. Daha sonra evlilik yıldönümü pastasını kesen gelin ve damat pastayı birbirilerine ikram etti.

Yerlerden toplanan dolarlar, orkestra ekibinin yanında getirdiği büyük çantalara doldurularak, burada sayılarak destelendi. Düğünde yerden toplanarak orkestranın bulunduğu bölümdeki çantalara doldurulan dolarlar, isteyenlere yeniden TL karşılığında satıldı.

Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, abisiyle ablasının çocuklarını evlendirdiklerini belirterek, "Bütün anne ve babalara çocuklarını evlendirmeyi nasip eylesin Allah, öbür boyu mutluluk nasip etsin. Allah bütün gençlerimize de evliliği nasip eylesin" dedi.

Damadın babası Mehmet Eyyüpoğlu ve gelinin babası Ali Veziroğlu ise, çocuklarının ömür boyu mutlu olmalarını diledi. Bir süre daha şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenen davetliler, gece sonunda bu kez geline takı takmak için birbiriyle yarıştı.

Damat peşpeşe kendisine takılan takıların ağırlığından yorulunca, sandalyeye oturmak zorunda kaldı. Düğünde davetlilere yöresel yemek ve tatlı ikramı da yapıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 10:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?