5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşiretler barıştırdı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, iki genç arasında başlayan kavga husumete dönüşünce, aşiretler araya girdi barış yemeği düzenlendi.

Viranşehir ilçesinde bir ay önce Şeyhanlı ve Merdessı aşiretlerine mensup iki aile arasında başlayan sözlü tartışma bıçaklı kavgaya dönüşmüştü.

Olayda bir kişi bıçaklanarak yoğun bakıma alınmış ve olay sonrası Şeyhanlı ile Merdessi aşiretleri arasında gerginlik yaşanmıştı. Olayın büyümemesi için araya giren aşiret büyükleri, her iki aşireti kaymakam ve birçok davetlinin katıldığı bir yemekte barıştırdı.
İlçeye beş kilometre uzaklıktaki işadamı Memduh Top'a ait bir çiftlikte yaklaşık bin kişinin katılımıyla gerçekleşen yemeğe Kaymakam Ogün Bahadır, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Aytekin, emniyet yetkilileri, Hıdrekan, Çemkan, Kuran aşiretleri katıldı.

Olaya karışan gençlerin babaları Ömer Ayhan ve Mehmet Kapan, yemek sonrası tokalaşarak bir daha böyle bir olay yaşanılmaması adına söz verdiler. İki aile arasında yaşanan olayın büyümemesi için aşiret reisleri olası bir kan davasını önlediklerini söyledi.

Yaklaşık bir saat süren yemek sonunda açıklama yapan Kaymakam Ogün Bahadır, "Daire amirlerimizle birlikte bir barış yemeğinde daha bir araya geldik. Gönül ister ki, bu barış yemeklerine sebebiyet veren olayların yaşanmamasıdır. Biz kaymakamlık olarak bu tür olayların meydana gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Diliyorum ki, Viranşehir'deki bütün kavgalar artık son bulsun. Barışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İki aileyi çiftliğinde yemekte buluşturan ev sahibi Memduh Top ise uzun bir süre önce iki genç arasında yaşanan tatsız olaya üzüldüklerini belirterek şunları söyledi: "Ben ve beraberimdekiler bu olayın barışla sonlanması için yoğun gayret gösterdik. Ne mutlu bize bugün barış yemeği ile buradayız. Viranşehir gençliğinin elinde bıçak, silah değil kalem olmasını istiyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 13:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?