5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşiretlerin yeni adresi MHP

29 Mart Yerel Seçimlerine hazırlanan MHP Akçakale Belediye Başkan adayı Mehmet Kartal, aşiretleri bir araya getirerek gövde gösterisi yaptı.

Akçakale ilçesinde bulunan aşiret reislerinin bir kısmı Mehmet Kartal’ın çağrısına cevap vererek Kartal'ın seçim bürosunda toplandı. Seçim bürosuna gelen aşiret temsilcilerine konuşan Kartal, seçimi kazanmak için aşiret mensuplarından kendisini desteklemelerini istedi.

Yerel seçimlerde kazanmak için aşiretlerin mutlaka kendisine desteklemesi gerektiğini belirten Kartal, "Artık yeter, seçimi kazanmak için bizim taraftarlarımız yeterli çoğunluğa sahiptir. Bizler yıllardır başkasının taraftarı olduk ve hiç bir işimiz görülmedi. Oysa oyların çoğunluğu bizim aşiretlerde. Neden Belediye Başkanlığı bizde olmasın? Bu süreçte tepkimizi koymalıyız. Benim aşiret temsilcilerinden isteğim, maddi destek sağlamasınlar. Ben sizden oy istiyorum. Bunun için ne yapmak gerekiyorsa yapılmalıdır. İşte bir nefer gibi ben ortaya çıktım. Eğer içinizden isteyen biri varsa çıksın görevi ona vereyim. Yok eğer çıkacak kimse yoksa beni destekleyin. Bu bizim onurumuz için yapmamız gereken bir görevdir. Ben sizi bu göreve davet ediyorum. Beni desteklemeniz halinde Akçakale Belediye hizmete doyacaktır. Akçakale'yi 15 yıldır yönetenler, bu ilçeye hiç bir yatırım yapmadılar. Akçakale bunu hak etmiyor. Bizler bu ilçenin makus talihini değiştirmeye geliyoruz. Akçakale değişimi bizimle yakalayacaktır. Bu işte ülkücü kadrolar sizin hizmetinizde olacaktır. Size güveniyorum ve en ufak bir tereddüt yaşamıyorum. Şimdiden gazanız mübarek olsun diyorum" dedi.

Salonu dolduran kalabalık daha sonra İstasyon Caddesi'ne çıkarak kol kola şehir turu attı. Bazı aşiret temsilcileri öğle yemeğini yemek için Mehmet Kartal’ın evine gitti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 11:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?