3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Aşırı hız kaza getirdi!

ŞANLIURFA’da, İran plakalı yolcu otobüsü, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada 3 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 03.30 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu'nun 22'nci kilometresinde, Akziyaret Köyü yakınlarında meydana geldi.

Suriye’de bulunan Hz. Zeynep’in türbesini ziyarete giden İranlıların içerisinde bulunduğu Azeri uyruklu 31 yaşındaki İbrahim Dadaşoğlu yönetimindeki İran plakalı yolcu otobüsü, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp taklalar atarak şarampole devrildi. Yoldan yaklaşık 10 metre aşağıdaki fıstık tarlasına düşüp hurdaya dönen otobüsün tavan kısmı yerinden söküldü. Yolcuların bazıları tarlaya savrulurken, bazıları ise araçta sıkıştı. Feci kazada, 1’i kadın 3 kişi yaşamını yitirdi, 8'i ağır, 50 kişi de yaralandı.

CAN PAZARI YAŞANDI

Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine, kent merkezi ve ilçelerden sivil savunma ve itfaiye ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi. Sıkışan yaralılar, ekiplerin yoğun çabası sonucu çıkarılabildi. İlk müdahalelerinin ardından sedyeye alınan yaralılar, asker, polis ve diğer görevliler tarafından el ele tutuşularak oluşturulan zincirle tarladan yol üzerindeki ambulanslara taşındı. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.
Güvenlik güçleri, kaza sonrası ağaç ve çalılıklar arasında el feneri ile ölü ve yaralı aradı.

Kazada yaşamını yitiren 3 kişinin cesedi otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna gönderildi. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan otobüs sürücüsü İbrahim Dadaşoğlu ise jandarma tarafından gözaltına alındı.

DHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 09:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?