5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aşırı sıcaklar ormanları tehdit ediyor

Şanlıurfa'da, aşırı sıcaklara bağlı olarak yerdeki camların güneş ışınlarını yansıtması ile Prof. Dr. M. Esad Coşan Hatıra Ormanı'nda yangın çıktı. Alevleri söndürmek için karadan başlatılan çalışmalar yaklaşık 1 saat sürdü.


Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa-Gaziantep karayolu üzerindeki ormanlık alanda, saat 15.00 sıralarında sıcak havadan dolayı yerdeki cam parçalarının mercek işlevi görerek güneş ışınlarını yansıtması sonucu yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Arazinin engebeli olması nedeniyle itfaiye erleri yangına direkt müdahale edemezken, itfaiye erleri ve vatandaşlar ellerindeki çalılarla alevleri söndürmeye çalıştı. Yapılan müdahalenin yetersiz kalması üzerine söndürme çalışmalarına jandarma da destek verdi.

Yangında 70 hektarlık Prof. Dr. M. Esad Coşan Hatıra Ormanı'nın yaklaşık 50 hektarlık kısmında bulunan çam ağaçları kısmen zarar gördü. Kontrol altına alınan yangın sonrası soğutma çalışmaları sürdürülüyor.


Yangın söndürme çalışmalarına Şanlıurfa Belediyesi'ne ait 7 adet itfaiye aracı, Orman Müdürlüğü'ne ait 1 adet arazöz, 20 itfaiye eri, Orman Müdürlüğü ekipleri ve jandarma katıldı. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 15:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?