4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Aşırı yüklü kamyonlar tehlike saçıyor

SAMAN SEZONU BAŞLADI, AŞIRI YÜK ALAN KAMYONLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Şanlıurfa'da hasat mevsimi sonrası saman ve buğday gibi ürünleri taşıyan kamyonlar, aşırı yükleriyle kazalara davetiye çıkarıyor.

Şanlıurfa ve ilçelerinde hasat sezonunun tamamlanması ile birlikte kamyonlara da aşırı saman yükleme sezonu başladı. Seyir ve park halinde bulunan kamyonların aşırı yüklü olmaları dikkat çekiyor. Hasat sonrası elde edilen ürünler ve ürün artıklarını başka bölgelere taşıyan kamyonların aşırı yükleri, kaza ihtimalini artırıyor.

Taşıdıkları yükün değeri çok düşük olduğu için tek seferde nakletmeyi tercih ettiklerini belirten kamyon sürücüleri, kaza yapma ihtimallerinin fazla olduğunu bildikleri halde ekmek parası için buna katlandıklarını söylüyor. Harman sezonunun başlamasıyla birlikte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden yola çıkan saman yüklü kamyonlar, aynı zamanda sürücülere de zor anlar yaşatıyor. Aşırı yükleme nedeniyle kasalarında büyük bir yüksekliğin oluştuğu kamyonlar, karayollarında seyrederken özellikle geriden takip eden araçlar için trafik güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Saman çuvalları yüklü kamyonlar nedeniyle önlerini görmekte zorluk çeken ve sollama yaparken sıkıntı yaşayan sürücüler, uçuşan samanların gözlerine kaçması nedeniyle de zaman zaman zor anlar yaşadıklarını söyledi. Sürücüler, kamyon kasasına yüklenen samanların üzeri örtülmeden trafiğe çıkılmaması gerektiğini belirterek yetkililerin bu konuya duyarlı olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 10:02:03
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 10:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?