5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Asker uğurlamada izdiham

Şanlıurfa Terminali'nde, gözyaşı ve sevinci bir arada yaşayan aileler, çocuklarını davul-zurna eşliğinde askere uğurladılar.

Mehmetçik adaylarının yakınları, çocuklarını askere gönderirken izdiham yaşandı.

1988/2 tertip asker adayları, vatani görevlerini yapmak için birliklerine teslim olmaya başladı. Asker uğurlama törenlerinde Şanlıurfa Terminali gözyaşı ve sevincin bir arada yaşandığı kalabalıklara sahne oldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı asker uğurlama töreninde Türk bayrağı açıldı, halaylar çekildi, izdiham yaşandı.

Birliklerine teslim olmak için yola çıkmaya hazırlanan asker adayları, davul-zurna eşliğinde sevenleri tarafından uğurlandı. "En büyük asker bizim asker", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla uğurlanan asker adayları, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Uğurlama töreni sırasında asker adaylarının yakınları izdihama neden oldu. Bazı asker adayı yakınları hareket eden otobüsün arkasından uzun süre koştu.

Anne ve babaların çocuklarını kucaklayarak ağlaması hüzünlü sahneler oluşturdu. Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek olan uğurlama törenlerinde Şanlıurfa Terminali en kalabalık günlerini yaşıyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 09:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halildeniz IP: 78.162.113.xxx Tarih : 26.05.2008 09:46:31

en büyük asker bizim asker ismail deniz ankara mamak asker uğurladın