5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Askerin sevmediği koro sahnede

Genelkurmay Başkanlığı'nın, ''e-muhtıra'' olarak değerlendirilen 27 Nisan açıklamasında yer alan yeşil kıyafetli, başı kapalı kız çocukları, bu kez Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sahneye çıktı.

Yeşil kıyafetli kız çocukları, geçen yıl Şanlıurfa'da Mustazaf-Der'in düzenlediği Kutlu Doğum Konferansı'nda sahneye çıktıkları için Genelkurmay'ın tepkisine yol açmıştı.

Bu kez Ceylanpınar'da sahneye çıkan küçük kız çocukları, bir önceki yıl olduğu gibi yine yeşil kıyafet ve başörtülü olarak ilahiler seslendirdi.

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Ceylanpınar temsilciliği tarafından, Kutlu Doğum Haftası kapsamında dün İMKB İlköğretim Okulu yanındaki boş arazide düzenlenen etkinliğe yaklaşık bin kişi katıldı.

Programa katılan çoğunluğu kara çarşaflı kadın ile erkekler, araya çekilen şerit ile etkinliği harem selamlık şekilde takip etti.

Yapılan konuşmaların ardından araziye kurulan platformda sahneye bir önceki yıl olduğu gibi yine yaşları 5 ile 12 arasında değişen 8 kız çocuğu çıktı.

Başları örtülü olan ve yeşil renkte tek tip giyinmiş olan kızlardan birisi def (arbane) çalarken, diğer 7 kız çocuğu ise ilahi okudu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinden geldikleri ve bu tip etkinliklerde sahneye çıktığı belirtilen kız çocuklarının okuduğu ilahiler, sırasında izleyiciler sık sık salavat getirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan'da internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa'daki etkinliğe atıfta bulunulmuş, "Yaşları ile uygun olmayan çağdışı kıyafetler giydirilmiş küçük kız çocuklarından oluşan bir koroya ilahiler okutulmuş, bu sırada Atatürk resimleri ve Türk bayraklarının indirilmesine teşebbüs edilerek geceyi tertipleyenlerin gerçek amaç ve niyetleri açıkça ortaya konulmuştur" denilmişti.

cnnturk
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 11:50:55
Güncelleme :9 Nisan 2008 Çarşamba 10:41:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?