5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

At yarışları start aldı

Şanlıurfa'da, at yarışlarının sonbahar-kış sezonu bugün start aldı. Bugün 2 bin metrelik kum pistte yapılan koşuyu Haldun Coşkun'un Coşkunyel isimli atı kazandı.

Üç ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus koşuya Joshua isimli atın koşudan çıkması üzerine 8 at katıldı. Birincilik ikramiyesi 23 bin YTL olan kum pistteki 2 bin metrelik koşuyu Haldun Coşkun'un Coşkunyel (Mandrake-Janjer) isimli safkanı, jokey Ferit Yardımcı ile 2.15.21'lik derece yaparak kazanmayı başardı. Koşuda Tequılla ikinci, Ocean King üçüncü ve Crispıno dördüncü olurken, farklar uzak-boyun şeklinde oldu.

Koşu sonrasında yapılan törende, yarışta birinci olan atın sahibi Haldun Coşkun'a kupasını Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba verdi. Kupa törenine Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi Mircan Fırat, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Asli Üyesi ve Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Dernek Başkanı M. Cihat Gürüz, Şanlıurfa İl Alay Komutanı Jandarma Albay Şükrü Cumhur, İl Defterdarı Rahmi Turan, Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı M. Nabi Aksoy ile Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?