5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

At yarışları start alıyor

Şanlıurfa Hipodromu'nda sonbahar-kış at yarışları sezonunun 7 Kasım Cuma günü başlayacağı bildirildi.

Şanlıurfa Hipodromu'nda, Cuma günü saat 11.45'te yapılacak koşu ile start alacak sonbahar-kış sezonunda, bu yıl toplam 29 yarış düzenlenecek. İlk günde 8 yarışın düzenleneceği hipodromda 97 at koşacak.

İHA muhabirine hazırlıklarla ilgili bilgi veren Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu, yarış sezonu öncesinde bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını kaydederek, pistin yenilendiğini söyledi. Kazoğlu, "Toplam 786 bin metrekarelik alan üzerine kurulu bulunan hipodromumuzun gerekli bakım ve onarımları tamamlandı. 444 ahır tamamen hazır hale getirildi. Bu yıl ki koşu sezonumuz Cuma günü saat 11.45'te yapılacak koşu ile başlayacaktır. Ardından ikinci koşu olan Belediye Başkanlığı Koşusu saat 14.15'te gerçekleştirilecek. İlk günde 8 yarışla toplam 97 at koşacaktır. 8.5 kilometrelik lükstürn alanımızda gerekli yeşillendirmeleri yaptık. Ayrıca yeni tribünü bin 500 kişilik kapasiteye çıkararak yeni sezona hazır hale getirdik" dedi.

Ayrıca hipodromdaki piknik alanlarının yanı sıra çocuklar için de poni atlar getirildiğini sözlerine ekleyen Kazoğlu, "Mevcut piknik alanı ile birlikte yeşil alanımızı artırdık. Şanlıurfalı çocuklarımız için poni atlar getirildi. Çocuklarımızı atlara bindirerek onlara hayvan sevgisi aşılıyoruz. 786 bin metre karelik alanımızın 550 bin metre karesini yeşil hale getirdik" diye konuştu.

Bu yıl toplam 29 yarışın yapılacağı Şanlıurfa Hipodromu'nda, yarışların 26 Mayıs 2009'a kadar devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 19:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?