3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Ataç'a vefa konseri

ŞANLIURFA BELEDİYESİ'NDEN ATAÇ'A VEFA KONSERİ

Şanlıurfalı tanburi-bestekar Vefik Ataç, vefatının 11. yıldönümünde memleketi Şanlıurfa'da düzenlenen gecede anıldı.

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mozaik AVM Nikah ve Konferans Salonu'nda düzenlenen anma gecesine Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yücetepe, şair Ahmet Ilgaz, Şanlıurfa Barosu eski Başkanı Müslüm Akalın, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Ataç ailesinin yakınları ve çok sayıda davetli katıldı. Merhum Vefik Ataç'ın oğlu Mustafa Alp Ataç yönetiminde sahne alan Almanya-Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (NRW) Türk Müziği Korosu, birbirinden güzel

eserleri Şanlıurfalılar için seslendirdi. Mehmet Özbek, Kutlu Ulaş, Bora Uymaz ve Ozan Pars'ın konuk solist olarak sahne aldığı anma konseri öncesinde Şanlıurfalı tanburi-bestekar Vefik Ataç'ın hayatını anlatan bir belgesel sunuldu. Anma gecesinde sahne alan konuk solistlere merhum Vefik Ataç'ın oğlu Mustafa Alp Ataç tarafından birer şilt takdim edildi.

Konuşmasında sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkan Vekili Mehmet Fevzi Yücetepe ise, Şanlıurfa'da dünyaya gelen, hayatını müziğe adamış tanburi-bestekar Vefik Ataç'ı vefatının 11. yıldönümünde bir kez daha rahmetle andıklarını söyledi.

VEFİK ATAÇ KİMDİR?

1948 yılında Şanlıurfa'da dünyaya gelen Mahmut Vefik Ataç, Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden 1968'de mezun oldu. Müzikle Şanlıurfa'da öğrencilik yıllarında tanışan tanburi-bestekar Vefik Ataç, sırasıyla ritim, saz, cura, bağlama, cümbüş ve kemanla ilgilendi. 1969 yılında TRT'nin açtığı sınavı kazanarak ''Yetişmiş Sanatçı'' olarak İzmir'de göreve başladı. Yurt dışında da görev yapan Ataç, 8 Mart 1999 yılında hayatını kaybetti. Ataç'ın 23 edebi eseri, 36 şiiri ile 72 bestesi yayımlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 14:43:03
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 23:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?