4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Atalay: Sandığa gidin

İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY ŞANLIURFA'DA

12 Eylülde yapılacak olan Anayasa paketi değişikliği oylamasında herkesten sandığa gitmesini oylarını hür idareleriyle kullanmasını isteyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Demokratik hak elde etmenin tek yolu sandıktır. Sandıklar demokrasinin en önemli işaretidir. Hiç kimse vatandaşın iradesine ipotek koymaya kalkmasın milletin iradesine herkes inansın bu sürece karşı çıkanlardan boykot edenlerden korkmasınlar" dedi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay 12 Eylül'de yapılacak olan referandum oylamasında alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere Şanlıurfa'ya geldi. Öğlen saatlerinde özel bir uçakla kente gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin ve Şırnak illerinin Vali, Jandarma Komutanları ve Emniyet Müdürleriyle toplantı yaptı. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör Azim Tuna'nın da katıldığı toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Beşir Atalay, "İçişleri Bakanlığı olarak bizim en önemli görevimiz halk oylamasının huzur ve güven içersinde geçmesidir. Vatandaşlarımız hiçbir baskı altında kalmadan oylarını kullanmalıdır" dedi.

Millet iradesinin sandığa tam yansıması için neler yapabileceklerini düşündüklerini Halk oylaması kampanyasının devamı için tedbir aldıklarını anlatan İçişleri Bakanı Beşir Atalay siyasilerden kampanyada daha uygun üslup kullanmalarını, provokasyonlardan kaçınılmasını istedi.12 Eylülde yapılacak olan seçimin milletvekili seçimi olmadığını belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay halk oylaması herkes fikrini düşüncesini söyleyebilir. Bu değişikliğin neler getireceğini, neler götüreceğini bilmeliyiz bu paket ülkemizin önünü açacaktır. Referandum Demokratik ülkelerde çok önemseniyor. Biz şu ana kadar 5 referandum yaptık 6'ncısını yapacağız. Ülkemizde seçimler ve halk oylaması bağımsız yargının gözetimi altında yapılıyor. Bu sürecin huzur içersinde geçmesi içişleri Bakanlığının görevidir. Yasaklar 5 Eylülde başlıyor. Kampanyalarda illerde Valiler ve kaymakamlar yetki sahibidir 5 Eylülden sonra yasakları Yüksek Seçim Kurulu belirleyecek. Halkın özgür iradesinin sandığa tam yansıması için çalışıyoruz tedbirler alıyoruz. Mitinglerin bir şölen havasında geçmesi için tedbirler alıyoruz. Hiç kimse kimsenin çalışmalarını sabote etmesin herkes görüşünü belirtebilir" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ramazan Bayramı'nın 11 Eylülde sona erdiğini, 12 Eylül'de ise referandumun yapılacağının altını çizerek, "Bayram dolaysıyla trafikte yoğunluk oluşacaktır. Vatandaşlarımızın sandığa gitmesi için ülke genelinde karayollarında tedbirleri yoğunlaştırıyoruz Siyasi çalışmaların provoke edilmesini önlemek için istihbarat çalışmalarını yoğunlaştırdık. Vatandaşlarımız rahat olsun istihbarat birimlerimiz çalışıyor. Halk oylamasında yurt genelinde güvenliği kontrol altında tutmak için Bakanlıkta bir büro oluşturduk.

Demokrasi kültürünün gelişmesi ve hakka sahip çıkma adına vatandaşların sandığa gitmelerini arzu ettiğini anlatan İçişleri Bakanı Atalay, "Hiç kimse vatandaşın iradesini ipotek altına koymaya kalkmasın milletin iradesine her kes inansın bu sürece karşı çıkanlardan boykot edenlerden korkmasınlar demokratik hak elde etmenin tek yolu sandıktır sandıklar demokrasinin en önemli işaretidir. Oy kullanmak için sandığa gidildiğinde T.C kimlik numarası yazılan belge isteniliyor. Yaptığımız araştırmada 18 yaş üzeri 1 milyon 600 bin vatandaşımız vatandaşlık numarası bulunan yeni nüfus cüzdanını almamış. Vatandaşlık numarası günlük hayatta çok aktif. Vatandaşlık numarası yazılı yeni kimlik almayanların çoğunluğu orta yaş ve yurt dışında yaşayanlar hafta sonları da Nüfus Müdürlükleri açık vatandaşlık numarası olmayanlar Nüfus Müdürlüklerinden gidip alsın. Seçmen kartları olmadan da oy kullanılabiliniyor. Seçmen kartları sadece bilgi içindir. Muhtarlar seçmen kartlarını zamanında vatandaşlara yetiştirsin" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 15:25:01
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 15:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?