5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Atalay GAP Arena'yı gezdi

Şanlıurfa'daki 30 bin kişilik GAP Arena Stadı, bugün bir kez daha kapılarını açarak, Ankara'dan gelen Mehmet Atalay tarafından incelendi.

Başbakanlık Spor Danışmanı Merkez Danışma Kurulu Başkanı ve Uluslararası Organizasyon Sorumlusu Başkoordinatör Mehmet Atalay, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Altu ve Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Habip Aslan ile GAP Arena Stadı'nda incelemelerde bulundu. Stadı çok beğendiğini belirten Mehmet Atalay, bu stada Milli Takım maçının yakışacağını söyledi.

Stadı gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, "Burada yeni il müdürümüz, vali bey, belediye başkanımız son eksiklerini tamamlamaya çalışıyorlar. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü katkı gönderiyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Ciddi mesafe alındı. 5 yıl öncesini hatırlıyorum. Ciddi eksiği vardı. Çok şükür tamamlandı. Bu kadar olur. Bu stat, Türk sporunun hizmetine açılacak. Burada milli maçlar, kupa finalleri de oynanacak. Uluslararası büyük organizasyonlar da yapılacak. Sanıyorum Şanlıurfa'nın o muhteşem tarihine layık sporla tanıtım dönemi başlıyor" dedi.

Açılış tarihiyle ilgili bir şey diyemeyeceğini belirten Atalay, "Genel Müdürlük, Valilik, belediye ve il müdürlüğüyle görüşüp tarih alınabilir. Ama sanıyorum Eylül ayından itibaren açılabilir. Ekim ve Kasım da olabilir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Villarreal takımı Şanlıurfa'ya getirilecek mi ?" sorusuna Atalay, "Bu görüşmeden Hakan Altu beni haberdar etti. Villarreal olabilir, Milli Takım olabilir. İki Türk takımı da olabilir. O gün görüşülebilir. Eğer Villarreal takımı, ligi devam ediyorsa gelemez. Ama yine de güzel bir açılış olacaktır. Benim gönlümden geçen reklamın en boylu olabileceği, en çok duyurulabileceği Türkiye'de herkesin kafasına kazınacağı ve yabancıların duyacağı bir stada kavuşmamızdır" diye konuştu.

17 yıldan bu yana ödenek yetersizliği nedeniyle bir hürlü tamamlanamayan 30 bin kişilik stadyum, inşaatına başlandığı zaman Türkiye'nin en büyük 2. stadyumu iken şimdileri Türkiye'nin 4. büyük stadyumu konumuna düştü. 28 giriş, 28 çıkış olmak üzere toplam 56 kapısı, 56 gişesi ve 4 soyunma odası bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 00:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?