5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ata'nın büstünü 28 yıldır koruyorlar

Şanlıurfa köylerinde bulunan tek Atatürk büstünün bakımını köylüler yapıyor. 

Şanlıurfa merkeze bağlı Seksenören Köyü'nde 1980 yılında inşa edilen Atatürk büstünün, o günden beri bakımı ve onarımı köylüler tarafından yapılıyor. Atatürk büstünün bakımını gönüllü olarak üstlendiklerini belirten köylüler, "Atamızın önceki büstü alçıdan yapılmıştı. Biz daha sonra yeniden yaptık" dediler. 

1980 yılında Türkiye'nin her ilindeki bir köye Atatürk büstü konulması yönünde talimat verildiğini kaydeden köylüler "Atatürk'ün silah arkadaşları bu köyde 1 gece konaklamıştı. O nedenle bizim köy örnek köy seçildi. Şanlıurfa'daki tek Atatürk büstü olan köy bizim köydür. O zamandan beri Atatürk köyü olarak anılıyoruz" diye konuştu. 

Köyün yaşlılarından Hüseyin Çiftçi, Atatürk'e sevgi ve saygılarının sonsuz olduğunu ifade ederek, "Atatürk büstünün tüm bakımını biz yapıyoruz. Atatürk büstü konulduktan sonra köyümüzün adı resmiyette Seksenören, ama bu Atatürk sevgimizden dolayı Atatürk köyü olarak söylemezseniz kimse bilmez" şeklinde konuştu. 

Atatürk büstünün daha önce basit alçıdan yapıldığını vurgulayan köylüler, daha sonra İzmit'ten sipariş verilerek yeni modern büst yaptırıldığını belirttiler.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 13:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?