5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Atlar bayram eğlencesi oldu

Şanlıurfa'da çocukların bir bölümü bayram eğlencesi olarak atlarla dolaşmayı tercih ediyor.

At sahibi, ata binmenin tekniğini ise ücretsiz olarak anlatıyor.
Bayramlar nerede hangi koşullarda olursa olsun en çok çocukları sevindirir, onların coşkusu bayramları bayram yapar. Terörün gölgesindeki Cizre'de çocuklar elle çevrilen ve ilkel şartlardaki salıncaklarda eğleniyor, Şanlıurfalı çocuklar da 50 YKr'ye atlara binerek bayramın coşkusunu yaşıyorlar.


Yıllardır terör ve kanla anılan Şırnak'ın Cizre ilçesinde kurulan ilkel lunapark, bölgede yaşayan çocukların her bayram olduğu gibi bu bayramda da en büyük eğlencesi olurken, atlar da Şanlıurfalı çocukların oyuncağı haline geldi. Büyükşehirlerdeki yaşıtları, dev eğlence ve alışveriş merkezlerine, internet kafe ve oyun merkezlerine akın ederken, Şanlıurfalı çocuklar da ellerindeki imkanlarla doyasıya eğlendiler.
Şanlıurfa Eyyübiye Mahallesi cezaevi arkasında boş bir alanda atla turlayan çocuklar, bayram neşesini doyasıya yaşıyor. Halil Akgün ve Ahmet Zeren isimli iki arkadaş, kirli beyaz ve kahverengi iki atını bayramda para kazanmak için çocukların hizmetine sundu. Çocuklar da ata binmenin çok heyecanlı bir şey olduğunu belirterek herkese tavsiye ettiklerini söyledi.


Halil Akgün, 1 atı olduğunu, her binişin turunun 50 YKr olduğunu söyledi. Akgün, "Atları çocuklara ve büyüklere tura veriyoruz. Bir turu 50 YKr ile 1 YTL arasındadır. Çocuklar ve büyükler biniyor. Bayram için getirdik bu atları, genelde çocuklar biniyor. Çocuklar gönüllerince eğleniyorlar" dedi.


Bu arada, lunaparkın uzak olduğunu belirten çocuklar ise, "Eğlenmek için atlara binip geziyoruz. Lunapark var uzaktır, gidemiyoruz. Burası daha eğlencelidir. Atlara biniyoruz. Bayram eğlencesini yaşıyoruz. Arkadaşlarla bol bol eğleniyoruz" ifadelerini kullandılar.


Tur başı kiraya verilen atlara çocuklar binmeden önce at sahibi Halil Akgün'den işin tekniklerini öğreniyorlar. Akgün, ata nasıl binileceğini ve ne yapılacağını çocuklara anlattıktan sonra ücretini ödeyen çocuklar tur atıyorlar. Akgün, ata binme dersi için ise ayrı bir ücret almadığını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2008 Perşembe 15:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?