5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ATM dolandırıcılarına dikkat!

 İki dolandırıcının bir banka şubesinin ATM cihazına taktıkları düzenek, dolandırılmaya çalışılan vatandaş tarafından fark edilince dolandırıcıların foyası ortaya çıktı.

Olay, Şanlıurfa Belediyesi'nin karşısında bulunan bir banka şubesinde meydana geldi. Dolandırıcı iki kişi banka şubesinin önündeki ATM cihazının kart girişine özel bir düzenek yerleştirdi. Bir süre sonra adı açıklanmayan vatandaş ATM'ye gelerek para çekmek için kartını ATM cihazına koydu. Dolandırıcılardan biri etrafı gözetlerken diğeri de para çekmek isteyen vatandaşın yanına yardım süsüyle yaklaşarak kendisi için para çekebileceğini söyledi. Daha sonra dolandırıcılara yardıma ihtiyacı olmadığını söyleyen vatandaş şifresini tuşlamaya başladı.

Vatandaşın şifresine bakan dolandırıcı, daha sonra adama ATM'nin bankamatik kartını yuttuğunu söyledi. ATM'ye takılan özel düzenek sayesinde yutulan kart, para çekmek isteyen vatandaşı şaşırttı. Durumdan şüphelenen vatandaş, yanına gelen şahsı tutarak polisi aradı. Dolandırıcılar vatandaşın polisi araması üzerine kaçarak izlerini kaybettirdi. Daha sonra olay yerine gelen polisler yaptığı incelemede, ATM'de özel bir düzenek olduğunu fark etti. Ardından olay yeri inceleme ekipleri tarafından ATM'den çıkarılan özel düzenek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

Polis, olayı fark eden şahsın ifadesini aldı ardından bankadaki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye başladı. Güvenlik kamerası kayıtlarında dolandırıcıların iki kişi olduğu belirlendi. Polis, şahısları yakalamak için araştırma başlattı. Bu arada polis, vatandaşlara tanımadıkları kişilere şifre ve özel bilgilerini vermemeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

DOLANDIRICILARIN KULLANDIĞI METOT
Dolandırıcılar, ATM cihazının kart girişine taktıkları özel düzenekle kartın, kart girişi yuvasında bekletilmesini sağlıyor. Ardından vatandaşın şifresini soran veya şifre tuşlanırken bakan dolandırıcılar, kartın yutulduğunu söyleyerek vatandaşların banka şubesinden ayrılıp daha sonra gelmeleri için ikna çabalarında bulunuyor. Ardından özel düzenekten kartı kurtaran dolandırıcılar, çıkardıkları kartı tekrar ATM'ye takarak ezberledikleri şifre ile girip hesabı boşaltıyorlar.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 16:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?