5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ATM faresi yakalandı

Şanlıurfa'da ATM'den maaşlarını çekmek isteyen yaşlı vatandaşları yardım bahanesiyle dolandıran şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kadri Erdoğan Caddesi üzerinde bulunan bir banka şubesinin ATM'sine gelen F.K., yaşlılık maaşını çekmek istedi.

Bu sırada yaşlı vatandaşın yanına yardım bahanesiyle yaklaşan R.V., ATM'den 640 TL'yi çekerek kayıplara karıştı. Aynı şekilde Atatürk Bulvarı'ndaki bir bankaya ait ATM'den yine yaşlılık maaşını çekmek isteyen M. K.'nın da hesabından 430 TL'yi çekerek dolandıran R.V., polisin yaptığı çalışma sonucu yakalandı.

Şüphelinin Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı, birçok hırsızlık ve dolandırıcılık suçundan kaydının olduğu, Diyarbakır, Gaziantep ve Batman illerinde de benzer yöntemlerle dolandırıcılık olaylarına karıştığı tespit edildi. Şanlıurfa'da gerçekleştirilen 2 dolandırıcılık olayıyla ilgili sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen R.V., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken Şanlıurfa emniyet Müdürlüğü, vatandaşları tanımadığı kişilere şifre ve kimlik bilgilerini vermemeleri konusunda uyardı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 16:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?