5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Atyarışı sezonu 7 Kasım'da başlıyor

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından düzenlenen sonbahar ve kış at yarışları, 7 Kasım 2007 tarihinde Şanlıurfa'da start alacak.


Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Nabi Aksoy, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, at yarışlarının 7 Kasım 2007 tarihinde başlayacağını belirterek, "Bir takım eksikliklerimiz vardı, onlar tamamlandı. Hipodrumda bulunan 700 kişilik tribün yerine bin 500 kişilik yenisi yapıldı. Hipodrumda pistler elden geçirildi. Ahırların boya ve badana işleri yapıldı. Mevcut piste ilave olarak kum pisti yapıldı. Yeşillikler içerisinde bir mesire alanı yaptık" dedi.


400 üyelerinin bulunduğunu belirten Aksoy, belediyeye her yıl gelir kapısı olduklarını belirterek, "Damızlık tay ve Arap atlarının yüzde 60'ı Şanlıurfalıların elindedir. Her yıl Belediyeye sıfır hizmet karşılığında 2,5 milyon YTL katkımız oluyor. Ana yoldan haraya kadar olan yolumuz bozuk olduğundan, gelen misafirlere karşı mahcup oluyoruz. Belediye başkanımız ile görüşüp yolun yapılmasını isteyeceğiz. Bu yıl Belediyeye yaklaşık 3 milyon YTL gelir kalacağını düşünüyorum. Yarış günlerinde hipodruma gelecek vatandaşlar çok zaman mağdur oluyor. En azından yarış günlerinde Belediye Hipodruma ek sefer düzenlerse, vatandaş da mağdur olmaz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 11:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?