5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Avrupalı parlamenterler ağırlanacak

Almanya, Avusturya, Belçika, İşveç, Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milletvekili, belediye başkanı ve senatör olarak görev yapan 12 kişilik parlamenterler grubu, 23-27 Ekim 2008 tarihleri arasında Şanlıurfa Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan gezi ve bir dizi toplantılara katılmak üzere Şanlıurfa'ya geliyor.

22 Ekim Çarşamba günü saat 18.00'de GAP Havaalanından karşılanacak olan Avrupalı Parlamenterler, 23 Ekim Perşembe Günü tarihi ve turistik yerlerde gezi ve incelemelerde bulunacak. 24 Ekim 2008 Cuma günü öğlenden önce Atatürk Barajı'nı gezecek olan Avrupalı Parlamenterler, aynı gün saat 14.30'da Şanlıurfa Dedeman Otel'de Garanti Bankası ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenecek olan "Anadolu Sohbetleri" adlı toplantıya katılacak.

24 Ekim 2008 Cuma akşamı saat 20.00'de El Ruha Oteli'nde düzenlenecek olan 'İnanç ve Kültür Turizminde Urfa'nın Yeri' konulu Sohbet Toplantısı'nda Şanlıurfa'nın inanç ve kültür turizmindeki yeri ve önemi tartışılacak. Toplantıya Avrupalı parlamenterlerin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından yüzlerce davetli katılacak.

25-26 Ekim 2008 tarihlerinde gezi ve incelemelerini sürdürecek olan Avrupalı Parlamenterlerin, 27 Ekim 2008 Pazartesi Şanlıurfa'dan ayrılması bekleniliyor. Toplantıya Almanya Milletvekili Hakkı Keskin, Almanya Hamburg Milletvekili Nebahat Güçlü, Avusturya Milletvekili Sirvan Ekici, Belçika Milletvekili Zeynel Lüle, Danimarka Milletvekili ve AB Milletvekili Adayı Hüseyin Araç, Almanya Berlin Milletvekili Bilkay Öney, Belçika Belediye Başkanı ve Senatör Fatma Pehlivan, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble Özel Danışmanı Ali Arslan, Almanya Münich Milletvekili Adil Oyan, FDP Hür Demokrat Partisi Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Murat Kalmış, Gazeteci Britta Suhren ve Gazeteci Thomas Konczak katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 13:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?