5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Avrupalı parlamenterler Ş.Urfa'da

Almanya, Avusturya, Belçika, İşveç, Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde milletvekili ve senatör olarak görev yapan Türk Asıllı Parlamenterler Grubu ve beraberindeki gazeteciler, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın daveti üzerine gezi ve bir dizi toplantılara katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Danimarka milletvekili ve AB milletvekili adayı Hüseyin Araç, Almanya milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keksin, Almanya Hamburg Eyalet Parlamentosu milletvekili Nebahat Güçlü, Avusturya milletvekili Şirvan Ekici, Almanya-Berlin Yeşiller Eyalet milletvekili Bilkay Öney ve Özcan Mutlu, Almanya Münich milletvekili Adil Oyan, Belçikalı Senatör Fatma Pehlivan, FDP Hür Demokrat Partisi Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Murat Kalmış, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'in özel danışmanı Ali Arslan ve gazeteci Zeynel Lüle, Britta Suhren ve Thomas Konczak'ın yer aldığı 13 kişilik heyeti, önceki gece GAP Havaalanı'nda Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Kültür-Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ karşıladı.

Avrupalı Türk Asıllı Parlamenterler Grubu, Şanlıurfa Belediyesi'ne ait turizm otobüsü ile tarihi ve turistik yerlere bir gezi düzenledi. Misafirlerin gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemedikleri gözlendi. Bazı parlamenterler, Harran'da poşu takıp yöresel kıyafet giyerek Harran Kümbet Evleri önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Harran'ın yanı sıra Bazda Mağaraları, Şuayb Şehri, Sogmatar ve Göbeklitepe'yi gezen misafirler, daha sonra Yıldız Konukevi'nde Belediye Başkanı Fakıbaba tarafından onurlarına verilen akşam yemeği ve sıra gecesine katıldı.

Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Ekibi'nin birbirinden güzel Urfa türkülerini seslendirdiği geceye, Belediye Başkanı Fakıbaba'nın yanı sıra eşi Gül Fakıbaba, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Habib Arslan, İbrahim Güllüoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ ve birçok belediye birim amiri katıldı.

Sıra gecesinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, davetini kırmayıp kente gelen Türk asıllı parlamenterleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Dünyanın en eski yerleşim yeri olan Şanlıurfa'nın Türkiye ve dünya gündeminde hak ettiği yere en kısa sürede ulaşacağını belirten Fakıbaba, "Bu konuda Şanlıurfa Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getiriyoruz. Katıldığımız bütün platformlarda gerek ülkemizin gerekse kentimizin tarihi ve turistik yanlarını anlatmaya çalışıyoruz. Aslında buraları anlatmak yerine insanların gezip görmelerini sağlamak bana göre daha etkin olacaktır" dedi.

Avrupalı Türk Asıllı Parlamenterler Grubu adına bir konuşma yapan Danimarka milletvekili ve AB milletvekili adayı Hüseyin Araç, kendilerini "Peygamber Şehri" Şanlıurfa'ya davet eden ve tam anlamıyla eksiksiz ağırlayan Başkan Fakıbaba'ya ve ekibine teşekkür etti. Araç, "Çeşitli ülkelerden ve çeşitli partilerde görev yapan ancak Türkiye ile hiçbir zaman gönül bağını koparmamış biz Türk asıllı parlamenterleri memleketinde ağırlayan Belediye Başkanımız Fakıbaba'ya ve değerli eşi Gül Fakıbaba'ya minnettarlığımızı bildiriyorum. Şanlıurfa ile ilgili izlenimlerimi anlatmaya gelince, 'Şanlıurfa anlatılmaz ancak gelip gezilir' diyorum. Bölge halkının misafirperverliği, tartışılmaz derecede samimiyeti asla göz ardı edilemez. Ayrıca organizasyonda emeği geçenlere gerçekten teşekkür ediyorum. Sorunsuz bir gezi programı tertiplenmiş. Şanlıurfa halkının başkanına duyduğu sevgi ve saygı, başkanın kente kazandırdığı hizmetler gerçekten takdire şayandır. Bir kez daha bizleri ağırlayan Başkan Fakıbaba'ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 23:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?