5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ay çiçeği boy göstermeye başladı

Akçakale ve Harran ilçelerinde yağlı tohum bitkisi olan ay çiçeği boy göstermeye başladı.

Haziran başlarında ekimi yapılan ay çiçeğinin boylanması ile birlikte ova sarıya boyandı. Ay çiçeğinin yağlı tohum bitkisi pamuğa ve mısıra nazaran daha avantajlı olduğunu söyleyen çiftçiler, daha kazançlı olduğunu ifade ettiler. Ay çiçeğinin bölge iklimine uyum sağlaması açısından çiftçilerin bu yıl ay çiçeğine yöneldikleri bildirildi.

Ay çiçeğinin bölge iklimine uyum sağladığını ve daha kazançlı bir ürün olduğunu söyleyen Akçakale çiftçilerinden İbrahim Kaymaz, çiftçilerin ay çiçeğine yönelmesini istedi.

Kaymaz, "Çiftçilerimizin artık pamuktan kurtulmaları gerek. Ay çiçeği bölge iklimine uyum sağlayan, ekimi ve işçilik açısından çiftçiye fazla yük getirmeyen bir üründür. Haziran ayında ektiğimiz ay çiçeği görüldüğü gibi boyunu iyi almış. Ekim ayı başlarında hasadına başlarız. Ay çiçeği sanayi ürünü olması açısından çiftçiyi kalkındıran bir üründür. Ay çiçeğinin biçim ve pazarlama açısından hiçbir riski yok. Geçen yıl 600 hektar ekmiştim, bu yıl 2 bin 800 hektar ektim. Ovaya ay çiçeğini getiren ilk çiftçi benim. Bu konuda öncü çiftçi sayılırım. Ay çiçeğinin tarlaya hiçbir zararı yok, hatta faydası var. Bu yıl ay çiçeği ürününden iyi bir sonuç alacağımızı bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?