5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Aygün sözünü tutmadı iddiası

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'ün, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki 2 çocuğa bir televizyon kanalında canlı yayında verdiği protez sözünü tutmadığı ileri sürüldü.

Viranşehir ilçesinde yaşayan Ali Karatepe, 2 çocuğuna protez kol takacağı sözü veren Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün sözünde durmadığını iddia etti. Kaza sonrası kolu kopan 2 çocuğu için ATO Başkanı Sinan Aygün'ün canlı yayında protez sözünü verdiği ve verdiği sözü tutmadığını ileri süren Ali Karatepe, "3 Ağustos 2007'de Ordu'ya fındık toplamaya gittik. Ordu'ya varmadan Tokat'a yakın bir yerde minibüsümüz kaza yaptı. Kazada kızım ve oğlum sol kollarını kaybetti. Kızım Sivas'ta uzun süre komada kaldı. Bu arada hastanenin başhekimi basın mensuplarını çağırıp durumumuzu iletti. Çocuklarımın kopan kollarının yerine 4 ampullü Nano elektrik yapay kolların takılması gerekiyordu. Konunun basına yansımasından sonra özel bir televizyon kanalında yayınlanan Esra Ceyhan'ın programına çağrıldık. Ramazan ayının ilk günü yani 13 Eylül 2007'de saat 15.00'de Nuri Yılmaz'ın da konuk olarak geldiği Esra Ceyhan'ın programına çıktık" dedi.

Televizyon programına çıktıktan sonra hayatlarının değiştiğini anlatan Karatepe, canlı yayına katılan ATO Başkanı Sinan Aygün'ün verdiği protez sözünde durmadığını anlatarak, "Programa katılan ATO Başkanı Sinan Aygün, 'Ne gerekiyorsa biz masraflarını üstleniyoruz. Ayrıca vatandaşları da yardıma davet ediyoruz' demişti. Bunu duyunca çok sevindim. Aradan zaman geçti. Sinan Aygün ile telefonda görüştüm, 'Biraz sabredin yaptıracağız' cevabını aldım. Aradan zaman geçti kendisi aramayınca ben aradım. Bu kez, 'Sizin adınıza 40 bin TL topladık. Fakat 2 protez kol 60 bin TL tutuyor. Onu da kısa sürede halleder taktırırız' dedi. Ardından çocukları yanına gönderdim, sahip çıkmadı. 'Sizin adınıza para toplamadım, söz de vermedim. Gidin başınızın çaresine bakın' diyerek sözünde durmadı" iddialarında bulundu.

Ali Karatepe, bu gelişmelerin ardından Viranşehir Kaymakamı Ogün Bahadır'dan yardım istediklerini ve bu sayede çocuklara geçici protez kol taktırdıklarını ifade etti. Karatepe, "Oğlum okula gidiyordu. Kolu olmadığı için arkadaşları dalga geçtiler. O da okulu bırakmak durumunda kaldı. Şimdi ikisi de sokağa bile çıkamıyorlar" dedi.

Zihinsel özürlü bir de 26 yaşında kızı olduğunu belirten Karatepe, kızının Başbakan Erdoğan'ı çok sevdiğini söyledi.

Başbakan'dan yardım beklediklerini belirten Nurgül Karatepe ve Mehmet Fatih Karatepe, mutluluğu çok özlediklerini belirterek, sokağa çıkmak istediklerini dile getirdi. Karatepe ailesi şimdi Başbakan'dan gelecek sevinçli haberi bekliyor.
Öte yandan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, yapılan aramalara rağmen konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 13:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?