5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ayışığım Derneğinden yeni proje

Şanlıurfa'da 2 yıldır faaliyet gösteren Ay Işığım Yardımlaşma Derneği, ilköğretim çocuklarının yüzünü güldürecek projelerini faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Fakir aile çocuklarının okul içersindeki ihtiyacını karşılamak ve okulu sevdirmek amacıyla Ay Işığım Yardımlaşma Derneği tarafından hazırlanan, 'Çocuklarımız için bir simit, bir gazoz" projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor. Faaliyete geçtiği günden bu yana bir çok başarılı projeye imza atarak kentteki maddi durumu kısıtlı ailelerin en uğrak adresleri arasına giren Ay Işığım Yardımlaşma Derneği, bu kez eğitim alanında örnek bir uygulamayla adından söz ettirecek. Fakir aile çocuklarına yönelik çok yakın bir zamanda hayata geçecek olan 'Bir simit, bir gazoz' uygulaması ile öğrencinin okula bağlılığının artması amaçlanıyor. Kişi başına ödenecek 40 YTL burs ile öğrencinin okul içersindeki ihtiyaçları giderilecek. İlk olarak 20 öğrenciye ödenecek paranın ise, öğretmene iade edileceği ve ihtiyacın yine öğretmen tarafından belirleneceği öğrenildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Ay Işığım Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyelerinden Murat Deveci, "Bizim buradaki tek amacımız çocuğa okulunu sevdirmek ve derslerinde başarısını daha üst çıtalara yükseltmektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 17:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?