5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ayna kara herakatını eleştirdi

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Milletvekili Emine Ayna, sınır ötesi harekat değerlendirmesinde, "İster asker, ister gerilla; 20 yaşlarında insanlar öldü" ifadelerini kullandı.

Ayna, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için yine "sayın" dedi.

 

 


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Milletvekili Ayna, "Bugün Türkiye'de bir kara operasyonu gerçekleşti ve 1 hafta sürdü. Kara operasyonunun gerekçesi olarak şunu ifade ettiler. Dediler ki; 'Biz PKK'yı bitireceğiz'; öyle diyerek bu harekatı gerçekleştirdiler. Başbakan Erdoğan TBMM'de fezleke geldiği zaman bir açıklama yaptı. Barış yanlılarına, savaş karşıtlarına dedi ki; 'Biz maceracı değiliz. Bir maceraya girmeyiz. Tedbir olsun diye önlem aldık' Peki bugün yapılan nedir? Bu
maceraya niye girdi? Peki girdi, PKK bitmedi, bitmiyor. Demek ki çözüm kara operasyonunda değil. Dün Genelkurmay Başkanı'nın bir açıklaması oldu. Dedi ki; 'İki yüz küsür bilmem nereye bomba attık, üç yüz küsür bilmem nereye ne attık. Üç yüz küsür bilmem ne araçla gittik, şu kadar askerle gittik'. Arkasında da şöyle bir rakam var. Dedi ki; '240 tane gerilla öldü, 24 tane de asker öldü'. 300 insan doğru mudur, değil midir bilmiyoruz. HPG'nin açıklaması da başka türlü. HPG de diyor ki; '81 asker öldü, 5 tane de gerile öldü'. Orada değiliz doğruyu bilmiyoruz. Ama hangisi olursa olsun, insanlar öldü. İster asker, ister gerilla; 20 yaşlarında insanlar öldü. Sonuç ne? Ölümden başka elimizden başka ne var? Yeter, artık yeter" dedi.


Çözümünün, Kürt halkının kimliğini anayasal güvence altına almak olduğunu savunan DTP'li Ayna, "Çözüm, Türkiye'de yaşayan Kürtler'in ve diğer halkların kimliklerinin anayasal güvence altına alınmasıdır. Çözüm ana dilde eğitimdir. Ama bununla da bitmiyor. Çözüm cesaret ister. Burada binlerce insan var. Günlerdir ama günlerdir, sınır ötesi operasyon tezkeresinden beri bu insanlar sokaklarda. Bu insanlar meydanlarda panzerlerle ezile ezile, öle öle meydanlarda. Yorulmadınız mı?" diye konuştu. Ayna, ikinci anahtarın İmralı Cezaevi'ndeki terörist başı Abdullah Öcalan'ın koşullarının düzeltilmesi olduğunu iddia ederek, "Bu konuda hukuksuzluğun ortadan kaldırılmasıdır. Bu konuda Kürtler hassas. Beğenirsiniz beğenmezsiniz, seversiniz sevmezsiniz, doğru bulursunuz bulmazsınız ama bu ülkede yaşayan Kürtler sayın Abdullah Öcalan konusunda hassas. Siz bunu görmek zorundasınız. Çözüm cesaret ister, çözüm yürek ister, bu halkın yüreği var. Cesareti olanların yüreği olanların yanında olur, destekçisi olur, sonuna kadar
arkasında olur. Bu halk bize gösterdi. Biz bu cesareti gösterdik. Bu halk her zaman bizim yanımızda oldu" şeklinde konuştu.


Daha sonra terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan, halkı selamlayarak Kürtçe bir konuşma yaptı. Mitinge katılanlar Fatma Öcalan'ın elini öpmeye çalışırken, küçük çaplı izdiham meydana geldi. Mitingde bir bayan baygınlık geçirdi. Bayılan kadın ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Mitinge katılanlar söylenen Kürtçe ve Türkçe şarkılarla halaylar çekerek oynadı. Olaysız sonlanan miting sonrasında kalabalık, DTP Suruz ilçe binasına kadar yürüdü ve ardından olaysız şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 20:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?