5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Ayşe Nine'nin yaşam mücadelesi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ikamet eden bir kadın, tek gözlü kerpiç evde 6 yaşındaki torunu ile yaşam mücadelesi veriyor.

Akçakale Fevzi Paşa Mahallesi'nde oturan 63 yaşındaki Ayşe Tolum'un oğlu Mehmet Tolum vatani görevini yaptığı için ayrıldığı eşinden 6 yaşındaki oğlu Abdulbaki'yi ninesinin yanına bıraktı.

Büyük anne Ayşe Tolum, hasta olduğunu ve kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiğini belirterek, torununun yanına bırakılması ile hayatın çekilmez hale geldiğini ifade etti. Ayşe Tolum, "Ben zaten hasta bir insanım. Şu anda verem tedavisi görmekteyim. Bronşit var, mide rahatsızlığım ve bir de böbrek yetmezliğim
var. Bir yandan hastalıkla mücadele ediyorum, bir yandan torunuma bakıyorum. Vatani görevini yapan çocuğuma harçlık gönderme telaşındayım. Ben kadın halimle bunlarla baş edemiyorum. Tek gözlü kerpiç evde sağlıksız bir ortamda yaşamaya çalışıyorum. Hastaneye gittim. Doktor bana 'senin böbrek rahatsızlığın çok ilerlemiş' diyor. Ancak kimse yardımcı olmadığı için Şanlıurfa'ya gidip tedavimle ilgilenemiyorum. Çalışanım olmadığı için 600 YTL borcum birikti. Bunu ödeyecek durumum yok. Bir yandan da çocuğum askerde benden harçlık istiyor. Çaresizlik içindeyim. Hayırseverlerin bana yardımcı olmasını istiyorum. Gerçekten zor şartlar altında yaşam mücadelesi vermekteyim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?