5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bab-ı Alem Öğrencileri Şanlıurfa'da

İnsani Yardım Vakfı (İHH) bünyesinde kurulmuş olan Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleri ve beraberinde Güneydoğu illerine geziye gelen çeşitli ülkeden öğrenciler Şanlıurfa'ya gelerek gezi ve incelemelerde bulundu.

Kafile başkanı olan Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Bolat öncülüğünde Şanlıurfa'ya gelen 8 ülkeden 28 öğrenci tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra Şanlıurfa Gazeteciler Birliğini de ziyaret ettiler. Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği'nin İHH'nin eğitim birimi olduğunu belirten derneğin Genel Sekreteri Mehmet Ali Bolat, "Türkiye'de okuyan yabancı öğrencilere ülkemizi gezdiriyoruz. Uluslararası öğrenci buluşmaları düzenliyoruz. Bu buluşmalarımıza 37 ülkeden İslam öğrenciler katılıyor. Şu an ülkemizde 63 ülkeden öğrenciler var. 55 ülkenin öğrenci başkanları bulunuyor. Dünya üzerinde belirlediğimiz 5 bölgemizin öğrenci başkanları var. Bu başkanlarımızla öğrenci organizasyonlarını yürütüyoruz. Şu an Güneydoğu illeri gezisi için Şanlıurfa'dayız. Doğu Türkistan, Japonya, Makedonya, Ürdün, Burkina Faso, Suriye, Özbekistan, Bangladeş ve Türkiye olmak üzere ülkeden 28 öğrenci arkadaşımız buradalar. Amacımız Türkiye'yi tanıtmak. Bu arkadaşlarımız ülkelerinde döndüğünde Türkiye'nin, Türk insanının nasıl olduğunu anlatıp bizi tanımayanlara ve yanlış tanımayanlara tanıtmalarını sağlamaktır. Onun için bizlerde oldukça gerçekçi ve misafirperver davranıyoruz. Biz öğrenciler arasındaki dil, ırk, mezhep problemlerini, sorunlarını çözmeye çalışıyoruz" dedi.

Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği'nin kuruluşu ve amacı hakkında da bilgiler veren Bolat, "İlk olarak Türkiye'ye gelen doğal afet ve savaş mağduru insanların çocuklarına yardımcı olmakla başladık. Sonra ülkemizin üniversite eğitimi için çok geniş bir coğrafyaya ev sahipliği yaptığının farkına vardık. Bununla beraber misafirlerimizin milletimizi, kültürümüzü ve medeniyet değerlerimizi ne kadar az tanıdığını gördük. Bize ne kadar çok ihtiyaçları olduğunu anladık. Böylece 2004'te başlayan serencamımız, 2008 yılı itibariyle Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği olarak yürüyüşüne devam ediyor. Tarihimizden ve milletimizden aldığımız güçle daha güzel bir dünyanın geleceğine doğru ilerliyoruz" diye konuştu.

Bab-ı Alem Uluslararası Öğrenci Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Bolat, ülkemize gelmiş misafir öğrencilere yönelik yıl boyu devam eden seminerler, kurslar organize ettiklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğrenciler yabancı öğrenci sınavı hazırlık kursları, Türkçe kursları, divan seminerleri, Diksiyon Kompozisyon, Temel Dini bilgiler, Kur'an-ı Kerim, Arapça, İngilizce, Osmanlı Türkçesi, Fotoğrafçılık kurslarında eğitim görme imkanı buluyor. Paneller, proje gurupları ve kitap tahlil guruplarında aktif görev alarak önemli tecrübeler kazanıyorlar. Öğrenciler için hemen her konuda gönüllü danışmanlık da yapılıyor. Kültürel geziler programımızda yabancı öğrencilere 4-14 Temmuz 2008 tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu'da 15 şehri gezdireceğimizi söylemiştik. Şimdi onu gerçekleştiriyoruz."

Daha sonra 8 ülke öğrenci başkanlarından Doğu Türkistanlı Abdülhamit Ertunga, Bangladeşli Mahmut Rezzaul Kerim, Makedonyalı Muhsin Kurtiş, Afrika Burkina Fasolu Yakup Savadogo kendileri, arkadaşları ve ülkeleri ile ilgili bilgiler verip sorunlarını anlattılar.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?