4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Badem ağaçları çiçek açtı

BADEM AĞAÇLARI ŞUBAT AYINDA ÇİÇEK AÇTI

Yurdun birçok bölgesinde kış etkisini sürdürürken, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde badem ağacı kış ortasında çiçek açtı. Tarlalar papatyalarla doldu.

Aralık ayından bu yana ılık geçen hava koşulları nedeniyle Akçakale ilçesine bağlı Tatlıca köyünde badem ağaçları çiçek açtı, tarlalar papatya ile doldu. Havanın güzel olmasını fırsat bilen çocuklar ise çiçek topladı. Köyündeki bahçesinde bulunan badem ağaçlarının çiçek açtığını dile getiren Tatlıca köyü sakinlerinde Ahmet Yiğit, ağaçtaki kuru bademleri temizledi. Yiğit, "Bu yıl kış mevsiminin ılık geçtiğinden dolayı bademler erkenden çiçeğe durdu. Türkiye'nin dört bir yanında kar ve soğuk hava etkili

olurken, Tatlıca köyünde baharı yaşıyoruz. Badem çiçekleri açarak, baharın gelişini tamamladı. Havalar böyle giderse 15 gün sonra ilk çağlaları yiyebiliriz" dedi.

Türkiye'nin birçok yerinde kar yağarken, Akçakale ilçesine bağlı Tatlıca köyündeki bu manzara şaşkınlıkla karşılandı. Yurdun büyük bir bölümü kar yağışı ve şiddetli soğukla boğuşurken Güneydoğu'da sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ilık geçen günler nedeniyle bu yıl bahar kendisini erken gösterdi ve Şanlıurfa'da bahar havasına kanan badem ağaçları çiçek açtı. Güney ve rüzgara kapalı alanlarda bir çok papatya ve çiçek de rengarenk oldu.

BADEM AĞAÇLARI ŞUBAT AYINDA ÇİÇEK AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 09:28:04
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 09:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?