7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Bağ-Kur, Tekel binasına taşınıyor

Bağ-Kur Şanlıurfa İl Müdürlüğü Tekel binasına taşınıyor. Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, hazineye geçen binayı Bağ-Kur İl Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na tahsis etti.

Bağ-Kur'un yıllardır kent merkezine uzak bir yerde Türkiye İş Kurumu'na ait binanın 3 ve 4. katlarında yetersiz şartlarda hizmet verdiğini belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan, "Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, Tekel Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Bağ-Kur Genel Müdürlüğü nezdinde sürdürdüğümüz çalışmalar neticesinde Şanlıurfa Valiliği'nin hemen arkasında bulunan Tekel Başmüdürlüğü'ne ait binanın Bağ-Kur'a tahsisini gerçekleştirmiş oldu. Bağ-Kur'un, şehir merkezinde herkesin daha rahat ulaşabileceği ve bu binaya taşınması Şanlıurfa esnafını büyük ölçüde rahatlatacaktır" dedi. 

Bu arada, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Akbıyık, Bağ-Kur'un bina sorununa çözüm bulunması ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Bu konudaki çabalarından dolayı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mahmut Kaplan'a teşekkür eden Akbıyık, "Ayrıca 5510 sayılı Sigortalar ve Sağlık Sigortası kanununun sosyal güvenlik destek primi yüzde 10'dan yüzde 33.50'ye çıkaran hükümlerin yürütmesi TESK Başkanı Derviş Günday'ın çabaları ile Anayasa Mahkemesi tarafından 15 Aralık 2006 tarihinde durdurulmuştur. Esnaf olarak alınan Anayasa Mahkemesi kararı sevinçle karşılanmıştır. Bu karar ile esnafımızın mağduriyeti giderilmiştir" dedi. 

Bahçelievler'deki Tekel binasının Bağ-Kur İl Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi en çok bu kuruma sürekli gitmek zorunda kalan Bağ-Kur sigortalılarını sevindirdi. Terziler Odası Başkanı Naman Tuğbay, Bağ-Kur'un mekan sorununa çözüm bulunması için yıllarca çalmadık kapı bırakmadıklarını, defalarca bu konuda Ankara'ya gittiklerini belirtti. 

Tuğbay, "Sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleşeceğini de düşünerek Bağ-Kur'a Bahçelievler'deki Tekel binasının tahsis edilmesini istemiştik. Bu işin gerçekleştirilmesini sağlayan başta milletvekillerimiz olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ediyoruz. Ancak binanın tahsisi ile iş bitmiyor. Şu anda kurumda personel sıkıntısı had safhadadır. Şanlıurfa'nın nüfusu, Bağ-Kurluların sayısı göz önüne alındığında kurumda en az 50 personelin görev yapması gerekiyor. Oysa şu anda 20 personel var" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 13:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.Hakkı IP: 88.226.6.xxx Tarih : 24.12.2006 20:50:01
Gerçekten Çok İyi olur Yaşlı Vatandaşlar Dördüncü Kata Beddualar Yaparak Çıktıklarına Şahit Olum Biran Önce Taşınsa Yaşlı Vatandaşlarımız Rahatlar.