5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bağış teşkilatıyla buluştu

 AK Parti'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, "AK Partililer olarak hiçbir parti teşkilat üyemizin başını önüne eğmesine sebep olacak, yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadık. Biz Türkiye'de ekonomik göstergeleri eksilerden aldık, çok çok fazla yukarılara getirdik" dedi. 

Partisinin Şanlıurfa'daki dış ilişkiler iftar yemeğine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, iktidar süreçlerinde Türkiye'yi hiçbir krize sokmadıklarını ve kapatma davası sürecinde zor bir imtihandan geçtiklerini ve söyledi. Irak savaşıyla ilgili konulara da değinen Bağış, Irak'ın yeniden yapılanması için ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti. Bağış, Türkiye'nin atlattığı kriz dönemlerini hatırlatarak, "Hatırlarsanız, bir anayasa kitapçığı masanın bir
ucundan havalandı, Ankara'dan öteki ucuna düşene kadar bu millete yüzde 8 bin faiz ödettiler. Bir gecede insanların mal varlığının yarısı uçtu gitti. Bir günde iş adamlarının borçları 2 katına, 3 katına çıktı. Çok şükür AK Parti iktidarında böyle günler, böyle geceler yaşanmadı ve ben her zaman söylüyorum; Biz Türkiye'de ekonomik göstergeleri eksilerden aldık, çok çok fazla yukarılara getirdik. Ben çok fazla detayına girmeyeceğim ekonomik rakamların. Ama kişi başına düşen geliri 3 kat arttırdık, enflasyonu 3'te 1'ine indirdik, faizleri de indirdik. Çok şükür her konuda, ekonomik göstergelerde kimsenin yapamadıklarını yaptık. AK Partililer olarak hiçbir parti teşkilat üyemizin başını önüne eğmesine sebep olacak, yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadık" diye konuştu. 

Konuşmasında muhalefete de yüklenen Bağış, "Bunları biliyorum zor ama anlatmamız lazım. Biliyorum bizim kültürümüzde 'ağır ol, molla desinler' diye kendilerini övme derler ama kendimizi anlatmamız lazım. Çünkü muhalefetimizin hiçbir insafı yok ve 22 Temmuz günü yedikleri şamardan sonra 23 Temmuz'dan beri farklı farklı şeyler denediler. Seçim neticesini bir şekilde kabul etmemek için ellerinden geleni yaptılar. İktidar görevini yürütürken Cumhuriyet tarihinde kapatmayla karşıya kalan tek partiyiz. Herkes zannetti ki; böyle bir dava açıldığı zaman herkes çil yavrusu gibi ayrılacak. Ama AK Partililer olarak, mahalle temsilcimizden genel başkanına kadar biz bu süreçte çok büyük bir imtihan verdik ve bu sürecin sonunda partimiz, zayıflayarak , bölünerek değil, her zamankinden daha güçlü bir şekilde çıktı" şeklinde konuştu. 

Irak'taki savaşı engellemek çok uğraştıklarını ve Irak ile ilgili düşüncelerinden de bahseden Bağış, şunları söyledi: 

"Zamanın Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanımız uçağını gönderdi. Başbakanımız şahsi ilişkilerini ortaya koydu. Bir sürü temaslarda bulundu. Irak'ın komşu ülkeleri bir araya getirildi. Irak'a bakanlarımız gönderildi. Onlardan davetler getirildi. Amerikalılara yeni bir savaş olmasın diye telkinlerde bulunuldu. Ama savaş olduktan sonra da, biz asırlardır aynı toprakları paylaştığımız Irak halkıyla ki onların hepsi bizim kardeşlerimizdir. Şiili, Sünni, Kürdü, Türkmen'i, hepsi sonuçta ülkemizin,
vatandaşlarımızın kan bağıyla bağlı olduğu insanlardır. Biz biliyoruz ki, Irak ne zaman yeniden müeffet olursa; en çok iş yapacağı, ticaret yapacağı ülkelerden biri yine Türkiye olacaktır ve bugün çoğu kişi bilmez, Irak'ta Amerikalılardan sonra en çok hayat kaybına uğrayan ülke Türkiye'dir. Orda askerimiz olmamasına rağmen, Irak'ta hayatını kaybeden kamyon şoförlerimizle, inşaat işçilerimizle, müteahhitlerimizle, mühendislerimizle bizim 150'ye yakın kaybımız vardır. Biz Irak'ın yeniden
yapılandırılması için, bütün ülkeler kaçarken, oraya ilaç gönderdik, su gönderdik, inşaat malzemesi gönderdik, Irak'ın yeniden yapılanması için elimizi taşın altına koyduk. Şimdi yeni yeni sınır kapıları açılacak inşallah." 

Bağış, Türkiye'nin sınırlarını sadece haritada görülen şekliyle görmediklerini sözlerine ekleyerek, "Türkiye'nin bir etki alanı vardır. Çünkü bizim malımızın gittiği, sizin buradan yükleyeceğiniz biberin gittiği, sizin buradan yükleyeceğiniz malzemenin gideceği noktada huzur varsa, adalet varsa, barış varsa; o bizim ülkemize, bizim insanımıza bizim soframıza bereket olarak yansıyacaktır" dedi.
Bağış, yemek sonrasında Şanlıurfa'ya birlikte geldiği AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve yemeğe katılan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Ekinci ile AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri ile bir süre sohbet etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:54:45
Güncelleme :26 Eylül 2008 Cuma 10:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?