7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Bakan Akdağ Şanlıurfa'da

Güneydoğu illerinden Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa'da bir dizi incelemede bulunmak için bölgede bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geceyi geçirmek için Şanlıurfa'ya geldi. Diyarbakır'dan karayolu ile Şanlıurfa'ya gelen Bakan Akdağ, ilk olarak kalacağı otele gitti. Bakan Akdağ onuruna verilen yemeğin ardından, AK Parti il binasına geçti ve açıklamalarda bulundu. 

Akşam saat 22.00 sıralarında Şanlıurfa'ya gelen Bakan Akdağ, AK Parti il binasında yaptığı açıklamada, çocuk sayısına en çok sahip illerin başında Şanlıurfa ve Diyarbakır olduğunu belirterek, "Bu iki ili de sağlık merkezi olarak görüyoruz. Bir haftadadır arkadaşlarımız Şanlıurfa'da çalışmalar yapıyor. Bölgedeki gezi sonumuzda geniş kapsamlı bir toplantı yapacağız. Nereye kadar geldiğimizi göreceğiz. AK Parti iktidara geldiği zaman Şanlıurfa'da hemşire ve ebe sayısı 668'di. Bugün bu sayı 902'lerdedir. Bu sayıya rağmen Türkiye'nin en az hemşire ve ebe sayısı olan ildir. Demek ki, ne halde bırakılmıştır. 2007 yılı başında 400 vekil ebe daha istihdam görecek. Yani o zaman geldiğimiz günden beri sayı 2 misline çıkacak. Sağlık İl Müdürlüğümüz, belediye ile uyumlu çalışıyor. Dizanteri, ishal, tifo, şark çıbanı, kızamık hastalıklarında ciddi azalmalar vardır. Yani ciddi mesafeler aldık" diye konuştu. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra basına kapalı olarak AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı'nda bir basın toplantısı yaptı. Bakan Akdağ, yarın sabah saatlerinde karayolu ile Adıyaman'a geçecek.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 07:53:15
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 15:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?