5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bakan Atalay'a destek

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, 'Kürt Açılımı' açıklamasına, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarından destek geldi. Eğitim Sen Şube Başkanı Sıtkı Dehşet, 'Kürt Açılımı'nın Bakan Atalay'ın dediği gibi Türkiye'nin geleceği için önem taşıdığını dile getirerek, Bakan Atalay'ı destekledi.

İHD, MAZLUM-DER, KESK, GENEL-İŞ, TMMOB, HÖDER, GENÇ DAYANIŞMA ve Eğitim Sen adına açıklama yapan Başkan Dehşet, Türkiye'de 30 yıldır 'Kürt Açılımı' nedeniyle tartışmaların yaşandığını savundu. Kürt açılımının çözüme ulaşmadığı taktirde ülke insanın ve ekonomisinin bu durumdan olumsuz etkilenebileceğini belirten Dehşet, bu konuda Bakan Atalay'ın açıklamalarını anlamlı bulduğunu söyledi.

Her türlü fikrin özgürce ifade edilmesi gerektiğini kaydeden Dehşet, "Çözümden daha da önemli olan husus geliştirilecek olan çözümün kalıcı olmasıdır. Kalıcı olmayan çözüm zaten içinden çıkılmayan Kürt sorununu daha da boyutlandıracaktır. Bu nedenle mecliste grubu bulunan CHP ve MHP dahil tüm partilerle görüşülmeli, katkıları beklenmelidir. Muhataplık konusunda dışlayıcı ve ön yargılı tutumlar bir tarafa atılmalı, kalıcı çözüm için cesur adımlar atılmasından endişe ve korku duyulmamalıdır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 16:27:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?