5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bakan Çelik'ten okul açılışları

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan 3 ilköğretim, 2 de lise olmak üzere 5 eğitim kurumunun açılışlarını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilk olarak merkeze bağlı Karaköprü beldesinde yapımı tamamlanan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Karaköprü Kız Meslek Lisesi ile Kız Yurdu'nun açılışlarını yaptı. Büyük bir coşku ile karşılanan Bakan Çelik'e öğrenciler tarafından karanfiller hediye edildi. Öğrencilerle ara ara sohbet eden Çelik, yoğun ilgi karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı. Beldedeki 2 eğitim kurumunun açılışını gerçekleştiren Çelik, daha sonra beraberindekilerle il merkezine geçti.

İlk olarak Hacı Bozanoğlu İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılan Bakan Çelik, burada da öğrencilerin yoğun ilgisi ve sevgi seliyle karşılaştı. Davul-zurna ile karşılanan Çelik, öğrencilerle birlikte halay çekti. Daha sonra davulcuya para da veren Bakan Çelik, açışlını gerçekleştirdiği okullarda sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Burada konuşan Bakan Çelik, "Aranızda bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Hayırlı olsun. İsimlerimiz ya böyle ilim, irfan yuvalarının alnına yazılacak yada mezar taşlarına yazılacak" dedi.

Okul sınıflarını tek tek dolaşan Bakan Çelik, sınıf tahtalarına 'Hayırlı olsun' yazarak altına imzasını attı.

Bakan Çelik, daha sonra kentin Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Burada öğrencilerin yoğun sevgisiyle karşılaşan Bakan Çelik, bir ara düşmekten zor kurtuldu.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Çelik, hükümetin İstanbul'dan sonra en çok Şanlıurfa'ya yatırım yaptığını kaydederek, "Bütün tarih boyunca yapılan derslik sayısı ile bu dönemde yapılan derslik sayısı birbirine eşittir. Bütün dönemlerde açılan genel lise sayısı 18'dir. Bizim dönemimizde 18 genel lise açılmıştır. Bütün dönemlerde açılan Anadolu lisesi sayısı 5'tir. Bizim dönemimizde 5 Anadolu lisesi ilave edilmiştir. 15 adet yeni meslek lisesi açılmıştır, 1 Anadolu öğretmen lisesi varken ikinci Anadolu lisesi açılmıştır. Öte yandan; okul öncesi eğitim yüzde 1 buçuktu, yüzde 21 buçukluk okullaşma oranına varılmıştır. 8 bin 500 adet eğitimin hizmetine sunulmuştur. Bunları anlatmakla bitiremem" diye konuştu.

Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra Birecik ilçesindeki Müslüm Fincan İlköğretim Okulu ile Suruç İlçe Öğretmenevi'nin açılışlarını gerçekleştirmek üzere il merkezinden ayrıldı.

Suruç Öğretmenevi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Çelik, Birecik ilçesinde hayırsever işadamı Müslüm Sincan tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışını yaptı. Çelik, daha sonra ilçelerde bir dizi temaslarda bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2009 Cuma 20:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?