5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bakan Eroğlu Şanlıurfa'ya geldi

16. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kendi sorumluluğundaki kurumların yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

DSİ 15. Bölge Müdürlüğü'nde yemek yiyen Eroğlu, daha sonra toplantı salonuna geçti. Toplantıya; DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Çevresel Etki Değerlendirme Genel Müdürü Fevzi İşbilir, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Vali Nuri Okutan, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Zülfikar İzol, Çağla Aktemur Özyavuz, Abdülkadir Emin Önen ve Müfit Yetkin ile DSİ bölge müdürleri katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen sene GAP ile ilgili büyük bir açılım yaptığını belirten Veysel Eroğlu, bu konunun sonuçlarının yatırım olarak yansımaya başladığını belirtti.

"Geçen yıl birden bire GAP'a yapılan yatırım miktarı, geçmiş senelere göre 10 kat arttı" diyen Eroğlu, "2009 yılında bu oranlar daha da artan bir hızla devam edecek. GAP'ta illerin içme suyu problemlerini büyük ölçüde çözdük. GAP'ta enerji yatırımları yüzde 77 seviyesinde tamamlanmış durumda. Sulamayla ilgili yatırımlar biraz daha düşük. Ancak bunu hızlandırıyoruz. GAP'ta 2013 yılına kadar büyük bir hamle yaparak önemli ve acil sulama yatırımlarını tamamlamış olacağız. Zaten su gelince hayat geliyor.

Yalnız benim çitçilerden istirhamım, fazla su kullanmamaları. Fazla su ziyandır. Toprağın tuzlanmasına neden olur. Arığı bırakıp da burası göl olsun demenin mantığı yoktur. Herkesin bu konuda hassas davranmasını istiyoruz" dedi.
Bakan Eroğlu, bugün 16. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına katılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 14:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?