5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bakan Eroğlu'na fahri hemşerilik

Şanlıurfa Belediyesi Meclisi Eylül ayı toplantısı, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın başkanlığında tek birleşimde gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde gündem maddelerine geçmeden önce DTP'li meclis üyeleri tarafından meclise 10 adet çeşitli konularda soru önergesi sunuldu.

Soru önergeleri Yazı İşleri Müdürü Ali Ferhat Türkmen tarafından birer birer okundu. Soru önergelerinden bazıları, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Belediye Başkan Yardımcısı, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Fevzi Yücetepe tarafından cevaplanırken bazıları da önümüzdeki meclis toplantısında görüşülmek üzere ilgili birimlere havale edildi.

Belediye Meclisi, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na, "Fahri Hemşerilik" unvanı verdi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'nın imzasıyla Belediye Meclisi'ne sunulan önergede, Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun DSİ Genel Müdürlüğü görevini yürütürken, Şanlıurfa'ya kazandırdığı başta Paşabağı Sulama Projesi olmak üzere diğer önemli hizmetlerden dolayı bu unvana layık görüldüğü belirtildi.

Görüşülen önergelerin ardından toplantının asıl gündem maddelerine geçildi. Eylül ayı Meclis toplantısında ilk olarak encümene 2 üye seçimi yapıldı. 36 meclis üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen seçimde encümen üyeliğine aday gösterilen İ.Halil Beyaz 22 oy, Cemil Çadak 19 oy alarak encümen üyeliğini seçildiler.

Açık oylama usulü ile gerçekleştirilen diğer seçimde ise, AK Partili Belediye Meclis üyelerinden Necmettin Satıcı, Ömer Ersöz, Mustafa Karadağ, Mehmet Acem ve M. Emin Baydar, oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na seçildiler.
Encümen Üyeliği ve Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçiminin ardından gerçekleştirilen İmar Komisyonuna üye seçiminde ise, açık oylama usulü kullanıldı. Oylama sonucunda imar komisyonuna aday gösterilen AK Partili Belediye Meclis Üyelerinden Mehmet Fevzi Yücetepe, Nusret Urmak, Mehmet Polat, Necip Özbek ve İ.Halil Baytak, belediye meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile imar komisyonuna seçildiler. İmar Komisyon Üyeliğine aday olan diğer isim DTP'li Belediye Meclis Üyesi Cemal Babaoğlu ise yeterli oyu alamadı.

Gerçekleştirilen seçimlerin ardından meclisin diğer gündem maddeleri birer birer görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, imar komisyonunda görev yapacak katılımcılar belirlendi. 2 adet motosikletin belediyemize hibe olarak kabul edilmesi gerçekleştirildi. Şanlıurfa Yeni Ticaret Merkezi (ŞUTİM) alanındaki işyerlerinin protokol süresince kiraya verilmesi kararlaştırıldı. Kadın ve Erkek eşitlik komisyonu raporu görüşüldü. Şehitlik- Bağlarbaşı kavşak düzenlemesi için, Milli Savunma Bakanlığı ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verildi. Koruma Amaçlı İmar Planı yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığına yetki verildi. Mardin-Akçakale yolu arası revizyon imar planına yapılan itirazlar görüşüldü. Son olarak imar komisyonuna havale edilecek dosyalar görüşülerek karara bağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 23:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?