5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bakan Yılmaz Şanlıurfa'ya geliyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Düşünür, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki bir heyetin 16 Ekim'de Şanlıurfa'ya geleceğini söyledi.

Başkan Düşünür yaptığı açıklamada, öncelikli olarak 10 projenin, 2010 bütçesinde ağırlıklı olarak yer alacağını belirtti. Şanlıurfa'nın kamu yatırımları açısından İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en çok yatırım yapılan ikinci ili olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Düşünür, "Hükümetimizin hazırladığı GAP Acil Eylem planıyla Şanlıurfa'daki GAP kapsamında yer alan yatırımların en kısa sürede bitirilmesi için ek kaynaklar tahsis edilmiştir. Bu kaynakların kullanılmaya başlanmasıyla ciddi mesafeler alınmıştır.

Hedefimiz 8 yıldır ilimizin dört bir yanında hizmete giren eserlerimizle birlikte yapımı devam eden yatırımlardaki bu hızı daha da arttırmak. Şanlıurfa'da asırlık hasretleri sona erdirmek için sürdürülen yatırımlara ilaveten seçilen 8-10 projeyle 2010 yılına deparla girmek istiyoruz. Bu düşünceler doğrultusunda AK Parti İl yönetimi olarak oluşturduğumuz kamu yatırımlarını takip komisyonunun bir ay boyunca kamu kuruluşları başta olmak üzere ilgili oda, birlik ve toplum kesimleriyle görüşerek, vilayet ve

Ticaret Sanayi Odası tarafından da yürütülen görüşmelere paralel ve koordinasyon halinde sürdürülen çalışmalarda son noktaya gelinmiştir. Gelinen noktada Şanlıurfa' için aciliyet ve önem sırasına göre; eğitim, ulaştırma, sağlık, hayvancılık alanları başta olmak üzere belirlenecek. 10 yatırımın öncelikli olarak belirlenip, 2010 yılı bütçesinde ağırlıklı olarak yer almasını sağlamak üzere ortak irade geliştirdik" dedi.

16-17 Ekim tarihleri arasında GAP'tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Şanlıurfa'da olacağını sözlerine ekleyen Düşünür, "Bakanlık temsilcilerinin de aralarında bulunduğu heyetle yapılacak toplantıda, Vali Nuri Okutan, milletvekilleri ve ŞUTSO başta olmak üzere ilgili oda ve kuruluşlarımızın katılımıyla bir araya gelinerek tespit edilen 10 yatırımın, 2010 yılı yatırım programında acil ve öncelikli olarak yer alması üzerinde çalışılacaktır. Şanlıurfa-Adıyaman bölünmüş yolu, Organize Besi Sanayi

Bölgesi, Kadın Doğum Hastanesi, Suruç ilçesi Mürşitpınar-OSB demiryolu, Tünel çıkış ağzından Balıklıgöl havzasına su sağlanması ele alınan projeler içerisinde öne çıkan projelerdir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 10:41:04
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 11:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?