5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bakan'dan Yavaşcan'a ziyaret

Başbakan Yardımcısı ve GAP'tan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım Ekren, GAP Yüksek Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Şanlıurfa'da, Vali Yusuf Yavaşcan'ı makamında ziyaret etti.

Dün Şanlıurfa'ya gelen Bakan Ekren, bugün Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Yusuf Yavaşcan tarafından karşılanan Bakan Ekren, polis merasim mangasını selamladıktan sonra Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Valilik makamında Şanlıurfa ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapan Bakan Nazım Ekren şunları söyledi:

"Şanlıurfa'ya gelişimizin en önemli nedeni GAP İdaresi'ni Urfa'ya taşıdıktan sonra GAP Yüksek Kurulu'nu ilk defa burada yapacağız. Bu bir kaç bakımdan da önemli. Muhtemelen toplantı sonunda 2008 yılı sonu itibariyle GAP'a ayırdığımız kaynakların ne kadarının, hangi alanlarda kullanıldığı, mevcut durumun ne olduğu, önümüzdeki yıl içersindeki 2009 yılının sonuna kadar projelerdeki gelişim trendini GAP İdaresi'nde ve bürokratlarla birlikte değerlendireceğiz. Dolayısıyla GAP'la ilgili daha önceden böyle yapmıştık biliyorsunuz. İlk toplantıyı Urfa'dan başlatmıştık. GAP Bölgesi'nde açtığımız kalkınma ajansları var. Bu toplantılarda da hatırlarsanız Bölgesel Sosyal Ekonomik Konsey olarak adlandırdığımız buradaki şehirlerde bölgedeki yerel yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve meslek kuruluşları ile birlikte GAP Projesi'ni hızlı şekilde nasıl bitirebiliriz, diye yaptığımız çalışmalar sonucunda bir GAP Eylem Planı oluşturduk. Dolayısıyla bunun normal bir sonucu olarak da bu bölgede Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır'da üç kalkınma ajansı kurmaya karar verdik ve kurduk. Bu toplantı bittikten sonra önümüzdeki günlerde tüm Türkiye'deki tüm kalkınma ajanslarını yerinde ziyaret edeceğiz. Şanlıurfa toplantısı bittikten sonra önümüzdeki günlerde öncelikle bu bölgenin, sonra Türkiye'nin tüm bölgesel kalkınma ajanslarının bulunduğu yerleri ziyaret edip, oradaki gelişmeleri oradaki projeleri yerinde değerlendireceğiz. Bu sene ve önümüzdeki sene içersinde bir aksilik olmasa 25-26 civarında kalkınma ajansı açıp Türkiye'nin artık bütün bölgelerinde, bütün illerinde sosyal, kültürel, ekonomik olarak birbirine benzeyen illeri bir araya getirip o illerde yerel dinamiklerde yerel yöneticilerle bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmenin de yeni bir trendini başlatmış olacağız."
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 12:37:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?