5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Bakkallar eğitimden geçirilecek

Şanlıurfa'daki bakkalların, bilgi ve becerilerini geliştirmek, çağdaş modern bakkallar yetiştirmek ve süper marketlerden dolayı iş yapamaz duruma gelen bakkallara değişik alanlarda iş imkanı sağlamak amacıyla eğitimden geçirileceği bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası tarafından açılacak tezgahtarlık, satış ve pazarlama ile İngilizce kursları ile Şanlıurfa'daki bakkalların bilgi ve becerilerinin artırılması amaçlanıyor.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altun, “Özellikle son dönemlerde süper marketlerin mahalle aralarına kadar girmelerinden dolayı üyelerimiz iş yapamaz duruma geldiler. Bu üyelerimizi kısmen de olsa ayakta tutabilmek için, çağdaş modern bakkallar yetiştirmek için bir bakkal dükkanında baba oğul veya iki ortak çalışıyor. Eskiden bu dükkan iki aileyi geçindirebiliyordu. Şimdi bu süper marketlerden dolayı bu dükkan iki aileyi geçindiremiyor. Bu ortaklardan birisi bu kursların sonunda alacağı sertifika sayesinde kendine değişik alanlarda iş bulma imkanı sağlar” dedi.

İngilizce kursunun açılma sebebinin ise özellikle Sarayönü, Köprübaşı, Aşağı Çarşı semtlerindeki esnaflara daha çok turist gelmesinden kaynaklandığını ifade eden Altun, “Bu turistlerden daha fazla verim almalarını sağlamak turist ile rahat iletişim kurabilmek daha fazla kar elde etmelerini sağlamaktır. Kurslarımız tamamen ücretsizdir” diye konuştu.

Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin katkıları ile Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası tarafından açılacak kursların ücretsiz olacağı ve başvuruların Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası'na yapılabileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?