5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Balıklıgöl, internetten izlenebilecek

Yılda 1 milyon turistin ziyaret ettiği Şanlıurfa'nın tanıtımı, artık internet ortamından da yapılacak. Şehrin sembolü Balıklıgöl, kentin 4 ana merkezine yerleştirilen kameralar sayesinde internetten canlı izlenebilecek.

Şanlıurfa Kalesi ve belediye binası da yerleştirilen kameralardan gün boyu canlı görülebilecek. Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, dünyanın en eski yerleşim birimleri arasında gösterilen ve 12 bin yıllık bir tarihi bulunan Şanlıurfa'nın tanıtımı konusunda halen eksiklerin bulunduğunu söyledi. Şehrin 4 ana yerine yerleştirilen kameraları şehrin tanıtımı için bir basamak olarak gördüğünü ifade eden Fakıbaba, 'www.sanliurfa.bel.tr' adresinden Balıklıgöl ve Hazreti İbrahim'in doğduğu mağarayı dünyanın her tarafından canlı izleme şansı bulunduğunu kaydetti.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bereketin sembolü olarak bilinen ve dünyada anavatanı Türkiye ve Fas olarak bilinen kelaynak kuşları da internet ortamına taşınmıştı. Kaymakamlık tarafından kuşların barındığı 4 yuvaya yerleştirilen kameralarla internet üzerinden yumurtlama dönemini izleme fırsatı doğmuştu.

Bu arada İbrahim Peygamber'in Nemrut tarafından ateşe atıldığı Balıklıgöl, valilik, belediye, Harran Üniversitesi, Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğü, sağlık il müdürlüğü ile sivil toplum örgütleri tarafından turizm sezonu öncesinde kapsamlı bir temizlikten geçirilmişti. Çalışmalar sırasında balıklar hemen yanında bulunan Ayn-ı Zeliha Gölü'ne taşınmış ve suyu tahliye edilen göl temizlendikten sonra temiz suyla dolmuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?