5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Balıklıgöl İranlılar'ın akınına uğradı

Şanlıurfa'da turizm sezonunun başlamasıyla birlikte inanç turizminin gözde mekanları arasında yer alan Balıklıgöl, İranlı turistlerin akınına uğradı.

Kutsal mekanları ziyaret etmek amacıyla otobüslerle İran'dan gelen turistlerin, Türkiye'deki uğrak yerleri arasında Şanlıurfa'da bulunuyor.

İranlı turistler inanç turizmi için geldikleri Şanlıurfa'da, kutsal mekanları ziyaret ediyor. Hz İbrahim Peygamberin doğduğu mağara olarak bilinen Dergahı ziyaret eden İranlı turistler, dua edip şifalı sudan içiyorlar. Balıklıgöl'de balıklara yem atan İranlılar, zaman zaman hatıra fotoğraf çektiriyorlar.

Türk tarih kültüründe önemli bir yere sahip olmanın yanı sıra; önemli inanç merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'daki Balıklıgöl'de çevre düzenlemesi yapılıyor.
Dünyanın ilk tabii akvaryumu olan ve Şanlıurfa'nın simgesi konumundaki Balıklıgöl çevresinde belediye tarafından temizleme çalışmaları yapılıyor.

Ağaçlık alanlardaki temizlik çalışmaları sürerken, yeşil alanlarda da peyzaj çalışmaları yapılıyor. Yerli ve yabancıların akınına uğrayan tarihi mekanlardan olan Balıklıgöl alanı çevresindeki yeşil alanın korunması için hareke geçen Şanlıurfa Belediyesi, yeşil alanlara ek yaparak palmiye ağaçlarının da gerekli temizliğini gerçekleştiriyor.

Kepçe ve traktörlerle yeşil alana toprak takviyesi de yapan ekipler, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları ek yaptıklarını bildirdi.  Yaz ayları ile birlikte ziyaretçi akınına uğrayan tarihi merkez, doğal örtünün korunması için yeşil alanlara ek yaparak, yeşil örtüyü arttırma çalışmalarını sürdürüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 13:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?